Ђоковић победио Чилића, за финале са Андерсоном

Голубица, ПЕТАК, 16. НОВ 2018, ИЗВОР: РТС ФОТО: ТАНЈУГ

Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић савладао је Хрвата Марина Чилића са 2:0 (7:6, 6:2) у сетовима на завршном турниру у Лондону. Новак се као првопласирани у групи „Густаво Киртен“ пласирао у полуфинале, где ће му противник у суботу од 21.00 час бити Кевин Андерсон.

Новак је и пре меча изборио пласман у полуфинале, али није пропустио прилику да поново савлада хрватског тенисера Чилића и да као првопласирани у групи се пласира у полуфинале.

Први сет потрајао је 53 миунта и видела се права неизвесност и борба живаца на терену. Оба тенисера су играла врло добро на свом сервису и нису дозвољавали да противник дође до брејка. Тај тренд наставио се и у тај-брејку, све до завршног поена, када је Новак мини брејком стекао предност од 8:6 и освојио сет.

Новак је сјајну игру на свој сервис наставио и у почетку другог сета и у једном тренутку је имао 31 узастопно освојен поен на свој сервис.

До првог брејка на мечу Новак је дошао искористивши трећу везану брејк лопту у гему у којем је дошао до предности од 3:2.

Без игзубљеног поена тај брејк је и потврдио, а нови је уследио у наредном гему, па је Новак стекао предност од 5:2, да би убрзо потом завршио меч након сат времена и 36 минута тениса.

Ђоковић је уписао 51. победу у овој сезони и са првог места у групи „Густаво Киртен“ се пласирао се у полуфинале завршног турнира у Лондону.

Противник у полуфиналу биће му Кевин Андерсон, а тај меч је на програму у суботу од 21.00 час.

 

Повезане објаве