Ђоковић савладао Созу за четвртфинале Ју-Ес опена

ИЗВОР:РТС

Ђоковић – Соза 3:0 (6:3, 6:4, 6:3). Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД победвши после три сета Португалца Жоаа Созу. У четвртфиналу Новак Ђоковић ће се састати са Аустралијанцем Џоном Милманом који је елиминисао Роџера Федерера са 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3) по сетовима.

Новак је играо одлично, уз права решења и врло мало грешака. Португалац је само у другом  сету успео да одузме нашем тенисеру сервис али је Ђоковић већ у наредном гему узвратио и новим брејком у десетом гему рутински повео са 2:0.

Ђоковић и Соуза су у трећем сету били сигурни на свој сервис све до осмог гема када је српски тенисер направио одлучујући брејк за пламан у четвртфинале последњег гренд слем турнира у сезони.

У четвртфиналу Новак Ђоковић ће се састати са Аустралијанцем Џоном Милманом који је приредио велико изненађење и елиминисао Роџера Федерера са 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3) по сетовима.

Ђоковић и Милман су до сада имали само један дуел и то у јуну ове године на турниру у Лондону када је са 2:0 славио наш најбоњи тенисер.

Према планираном програму турнира меч ће се играти у среду око 17.00 по нашем времену.

Ју-Ес опен се игра за наградни фонд од 25.282.400 долара

Повезане објаве