Ђоковић шампион Мадрида

Голубица, НЕДЕЉА 12.05.2019.

Новак Ђоковић савладао Стефаноса Циципаса (2:0) и освојио 33. Мастерс титулу.

Први тенисер света Новак Ђоковић трећи пут у каријери освојио је Мастерс у Мадриду, након што је у финалу савладао Грка Стефаноса Циципаса резултатом 6:3, 6:4.

Ђоковић је до 33. титуле на турнирима из серије 1.000, чиме је изједначио рекорд Рафаела Надала, дошао на доста сигуран начин и без иједног изгубљеног сета у престоници Шпаније.

За тријумф над светским бројем девет (од понедељка бројем седам) била су му потребна два брејка и то на првом и последњем сервису Циципаса у овом мечу.

Ђоковић, који је најбољи у Мадриду био 2011. и 2016. године, од понедељка ће увећати ионако велику предност на челу АТП листе (она ће сада износити више од 4.000 поена).

Мастерс у Мадриду играо се за наградни фонд од 6.408.230 евра.

Овако је текао меч:

20.14 – Новак Ђоковић осваја и други сет (6:4), а са њим и Мастерс у Мадриду!

20.04 – Ђоковић стиже до брејка у деветом гему другог сета (у коме је одиграо и један од најбољих удараца на мечу, импресивну бекхенд паралелу) и, при резултату 5:4, сервира за титулу.

19.55 – Без брејка у првих шест гемова другог сета… Оба тенисера су подигла ниво игре, али ниједан довољно да се би се одлепио резултатски. Гледамо веома узбудљив меч.

19.22 – Ђоковић осваја први сет. Један брејк, у другом гему, био је довољан српском асу. Занимљиво, све то упркос некарактеристичном податку да је противник био успешнији у поенима који су имали дуже размене удараца (преко девет удараца).

19.04 – Циципас је одиграо неколико изванредних поена и извео је неколико сјајних удараца, али то му није донело резултатски помак, јер је Ђоковић имао адекватан одговор на све што је пред њега ставио млади Грк. Тренутно је 4:1 за Ђоковића…

18.49 – Одличан почетак Новака Ђоковића, који већ у другом гему одузима сервис противнику и стиже до предности од 2:0.

18.41 – Меч је почео…

18.34 – Новак Ђоковић је освојио подбацивање новчића и одлучио је да прима први сервис. Ђоковић има прилику да освоји своју 33. титулу на турнирима мастерс серије, чиме би се изједначио у овој категорији са Рафаелом Надалом.

18.28 – Излазак Новака Ђоковића на терен..

Извор: РТС

Повезане објаве