„ЈЕСЕЊИ ДАНИ ПОЉА“ – Осам деценија Института за ратарство и повртарство ,,НС семе,,

05.09.2018. 12:50 Извор: ГОЛУБИЦА.РС ФОТО: ГОЛУБИЦА.РС

Градоначелник Града Новог Сада, господин Милош Вучевић, отворио је „Јесење дане поља“ и честитао јубилеј 80 година постојања Института за ратарство и повртарство ,,НС семе,,

Овом приликом Градоначелник се захвалио Институту и најавио већа улагања и подршку пољопривреди у буџету за 2019. годину.

– „Пре свега желим да вам се захвалим  на позиву да будемо  данас са вама овде на овом лепом догађају, овде на плодним пољима око Новог Сада, где показујете вашу традицију, знање и иновације. Користим прилику да вам у име Града Новог Сада, у своје име честитам велики јубилеј осамдесет година , осам деценија успеха и да вам честитам оно што сте са правом као Институт  понели, односно добили од државе Србије  признање да сте Институт од националног значаја“.

Када је реч о улагањима у пољопривреду, градоначелник се осврнуо и на положј жена у пољопривреди и пољопривредним произвођачима – „Биће нови пакет мера, већи буџет за пољопривредне произвочаче  за 2019. годну, фокусиран на младе произвођаче, пољопривреднике и на жене у полјопривреди“.

Град Нови Сад је у овој години омогућио преко 600 хектара бесплатног коришћења државног пољопривредног земљишта Институту а ратарство и повртарство у сарадњи са Министарством. Градоначелник је најавио да ће се у будућности изнаћи ређшење за дугорочни закуп тог земљишта, док је пољопривредницима рекао да ће од Града Новог Сада имати подршку те затим прогласио „Јесење дане поља“ отвореним.

Голубица вам путем фотографија преноси део атмосфере са овог значајног и лепог догађаја

 

Повезане објаве