Јовановићева „украла“ победу, Србија у четвртфиналу

Голубица, НЕДЕЉА 30.06.2019.

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је у Зрењанину Белгију са 70:66 и пласирала се у четвртфинале Европског првенства.

22.34 – Крај меча, победа Србије над Белгијом резултатом 70:66. Србија је у четвртфиналу.

22.23 – Наставља се меч, резултат је 64:64, 66 секунди је до краја сусрета.

22.18 – Меч је прекинут на кратко из техничких разлога. Кров „Кристалне дворане“ прокишњава.

21.51 – Након три одигране четвртине Белгијанке воде са 48:42.Енергичнија и пожртвованија игра Србије у другом полувремену. Наше репрезентативке су серијом 6:0 започеле трећу деоницу, након чега је уследела резултатска клацкалица и размена поена на обе стране. Белгија успева да одржи предност, али се стиче утисак да уколико би прорадио шут са дистанце Србији, да би меч могао да оде у неизвесну завршницу.

21.29 – Настављен је меч…

21.14 – Завршено је прво полувреме, Белгија води са 34:26. Белгијанке су боље ушле у другу четвртину, серијом 8:2 дошле до предности коју успевају да одрже. Србија има проблема са шутем са дистанце (1/9 за три поена), као и са селекцијом фаула, поготово при испуњеном бонусу. Месеман је постигла 12 поена у редовима Белгије, Јелена Брукс у нашој репрезентацији има осам поена.

20.53 – Крај прве четвртине, Србија води са 16:15. Игра се у јаком ритму, са доста трчања. Не најбољи проценти шута обе екипе резултују великом борбом за скок и самим тим доста фаулова и слободних бацања. Србија има минималну предност након десет минута.

20.30 – Почео је меч у „Кристалној дворани“ у Зрењанину.

20.25 – Интониране су химне, меч ускоро почиње…

После две победе на претходна два меча против Белорусије и Русије, изабранице Марине Маљковић обезбедиле су наступ у другој фази такмичења, а меч против Белгије биће прилика да се у четвфинале оде са прве позиције у групи.

Марина Маљковић је задовољна досадашњом игром, али очекује да тим подигне ниво игре.

Навијачи у Зрењанину на мечу против Русије направили су одличну атмосферу, а њихова подршка у Кристалној дворани биће значајна и у дуелу против Белгије.

 

Извор: РТС

Повезане објаве