Још једно признање за Exit фестивал

Голубица, среда 26.09.2018. Извор: N1 info ФОТО: Serbia.com

У години у којој Exit фестивал по други пут у последњих пет година слави титулу најбољег великог европског фестивала, стигла је и чувена холандска Festileaks nagrada.

За тријумф Exita u категорији за најбољу локацију и укупан изглед фестивала (Best Location & Looks), гласали су љубитељи фестивала из целе Европе, а званично најбољи европски фестивал добио је оцену од чак 9.5 поена, што је, по речима челних људи Festileaks награда, једна од највећих оцена икада додељених, као и највиша оцена од свих награђених фестивала ове године.

Тиме је Exit оставио иза себе фестивалске гиганте као што су Primavera Sound, Sziget, Lowlands, Pukkelpop и друге. Описујући фестивал, додају да је „тешко пронаћи лепшу локацију од Петроварадинске тврђаве“, као и да пролазак кроз тунеле и путељке даје утисак „проласка кроз лавиринт снова“.

Као један од епицентара дешавања, издвојена је колосална mts Dance Arena, како због надалеко чувених излазака сунца, тако и због чињенице да је „многи сматрају најлепшом на свету“.

Чак 44 европска фестивала оцењивана су у шест категорија, а поред Exita, тријумфовао је MadCool (Шпанија) у категорији најбољег програма, Down the Rabbit Hole (Холандија) у категорији најбоље атмосфере, Zwarte Cross (Холандија) у категорији најбољих додатних садржаја, Electric Castle (Румунија) у категорији најбоље хране и пића, као и Balaton Sound (Мађарска) у категорији најбоље логистике.

Festileaks.com је познати холандски портал који у фокусу има вести о фестивалима и музичким догађајима, а ове године сајт је у Холандији номинован за најбољи онлине портал 2018. године. Посетиоци су анкетирани на сваком од 44 оцењиваних фестивала, дајући свој суд о најбољем програму, додатним садржајима, најбољој атмосфери, локацији, храни и пићу и логистици.

Овогодишњи, 18. Exit фестивал посетило је око 200.000 посетилаца, који су током четири ноћи и дана прошли кроз фестивалске капије. Освојена титула европског, а по мишљењу многих и светског фестивалског шампиона, имала је прославу достојну овог историјског успеха, а изједначен је и дневни рекорд од 55.000 људи на фестивалу.

Наредно издање фестивала биће одржано од 4. до 7. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, док се ускоро очекује прва најава извођача.

Повезане објаве