Звезда савладала Улм на старту Еврокупа

ГОЛУБИЦА, УТОРАК, 02. ОКТ 2018, 18:44 -> 22:21 ИЗВОР: РТС

Црвена звезда – Улм 88:73. Кошаркаши Звезде успешно су почели сезону у Еврокупу, пошто у у мечу првог кола Групе А на свом терену савладали немачки Улм. После три изједначене четвртине, црвено-бели „сломили“ противника у последњој деоници. Наредни меч Звезда игра у гостима против Монака.

Црвена звезда је савладала Улм у првој утакмици у овогодишњег Еврокупа 88:73 и на најбољи могући начин почела евросезону.

Немачки тим се показао као неугодан ривал током три четвртине, да би црвено-бели у последњој деоници „сломили“ отпор противника и забележили убедљив тријумф.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде били су Американци Били Берон са 19 и Џо Рагланд са 17 поена, док је Стратос Перпероглу додао 14.

У екипи Улма истакао се Исак Фоту са 16 поена.

Гости су боље отворили меч, али Звезда до крај апрве четвртине стиже до вођства од 28:21. У неколико наврата чинило се да ће се црвено-бели одлепити, али је Улм некако успевао да дође до егала, па је домаћин на полувремену водио 46:43.

Звезда у трећој четвртини први пут на мечу стиже до двоцифрене предности, али Улм се још једном враћа у живот, те је на уласку у последњу деоницу екипа Милана Томаића имала три поена предности.

А онда је одбрана Звезде завршила посао. Полако се увећавала предност црвено-белих, која је у једном тренутку износила и  15 поена, до коначних 88:73.

У наредном колу Звезда гостује Монаку, док Улм на свом терену дочекује екипу Галатасараја.

Повезане објаве