Лоунли планет: Нови Сад трећи на листи најбољих светских дестинација

Гокубица, среда 24.10.2018.  Извор: РТС, ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

Елегантан и опуштен, Нови Сад долази у центар пажње туриста, пркосећи статусу другог по величини града у Србији – речи су којима „Лоунли планет“ објашњава свој избор Новог Сада за трећу на листи најбољих дестинација 2019. године.

Нови Сад, као Европска престоница младих 2019. и Европска престоница културе 2021, добија и признање „Lonely Planet’s Best in Travel 2019“ – дуго очекиване и пожељне колекције најбољих туристичких дестинација на свету које нуде нове трендове и искуства туристима у наредној години.

Један од најутицајнијих медија за туризам описује Нови Сад као „елегантан и опуштен“, као и да, упркос статусу другог по величини града у Србији, долази у центар пажње.

Незаборавна искуства у граду препоручена од стране стручњака Лоунли планета (Lonely Planet) укључују како провођење опуштеног поподнева на пешчаној плажи Штранда и у зеленом рају Рибарског острва, тако и уживање у гастрономској забави у традиционалној војвођанској кафани.

„Нови Сад долази на своје и с правом прима глобално признање. Пошто је град Европска престоница младих 2019. године, Доњи град Петроварадинске тврђаве ће бити подмлађен, док је некадашња запуштена Кинеска четврт претворена у област алтернативне културе. Додајте на то новосадску изузетну аустроугарску архитектуру, као и низ вредних галерија, музеја и позоришта и лако је видети зашто је ово постала дестинација која се мора видети“, истиче главни уредник Том Хол.

Након дугогодишње промоције коју су партнерски водиле Туристичка организација Србије и Туристичка организација Новог Сада, као и раније освојеног признања „Serbia best in travel 2015“, Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, наводи: „За све нас ово је како признање за позиционирање Новог Сада у претходном периоду, тако и подстрек за даље промотивне активности како бисмо у Србију довели што већи број туриста.“

Лоунли планет је водећа туристичка медијска компанија и светски бренд туристичког водича, који пружа инспиративне и поуздане информације за све категорије путника још од 1973. године.

 

Повезане објаве