Преко 15.000 посетилаца уживало на трећем “Новосадском Октоберфесту”

Голубица, недеља 21.10.2018. Извор: Голубица

Трећи “Новосадски Октоберфест” одржан је 19. и 20. октобра у пуној хали Мастер центра Новосадског сајма.

“Новосадски Октоберфест” је током два дана посетило преко 15.000 посетилаца који су уживали у сјајном музичком програму и укусима преко 200 различитих пива, кобасицама, перецама.
Манифестација је традиционално свечано отворена симболичним отварањем првог пивског бурета, а градоначелник Милош Вучевић је рекао да је поносан на Нови Сад:

– Сваке године све више је излагача и посетилаца, али и нових малих занатских пивара, што је и манир ове манифестације. Верујем да ће фестивал, уз овако квалитетан музички програм у којем су реномирани регионални извођачи, бити још посећенији него прошле године. Поносан сам што је Нови Сад довољно велики да прихвати нове идеје, и богат људима који имају визију и не плаше се промена. Задовољство је сарађивати са свима који хоће да осмисле садржаје за квалитетнији и бољи живот – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Отварању манифестације присуствовали су и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, отправник послова Амбасаде Немачке Доротеа Гизелман, директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап, директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, председник „Цолор Пресс Гроуп“ Роберт Чобан и почасни грађанин Новог Сада фудбалер Синиша Михајловић.

Програм фестивала почео је уз звуке баварске музике у извођењу бенда “Кредарице”. Прве вечери, својим енергичним наступима, атмосферу до усијања довели су “Хладно пиво”, Дејан Петровић Биг Банд и Лове Хунтерс.
Друге вечери, Новосађани и велики број туриста, играли су и певали уз “Психомодо поп” који је наступио у Новом Саду после више од једне деценије, Звонка Богдана, “Збогом Брус Ли”, а трећи “Новосадски Октоберфест” затворили су, сада већ увелико домаћини и пријатељи фестивала, бенд “Ортходоx Целтс”.

Током дневног програма, другог дана фестивала, одржан је “Баттле оф тхе бандс” – такмичење младих бендова, а победник је награђен наступом у званичном програму исте вечери фестивала.
Као и сваке године, одржана су такмичења у ношењу и држању кригли у мушкој и женској категорији, као и избор за најлепшу фотографију фестивала.

“Новосадски Октоберфест”, у организацији компаније “Цолор Медиа Цоммуницатионс”, одржава се под покровитељством Града Новог Сада и Немачко-српске привредне коморе.

Фестивал су подржали Heineken, Carlsberg, Апатинска пивара, Премијер пивара и “Војводина шуме”.

Повезане објаве