Румунија одолела налетима Србије, Тадић промашио пенал

Голубица, недеља 14.10.2018. Извор: РТС

Румунија – Србија 0:0. Селекције Србије и Румуније одиграле су без голова у Букурешту у мечу четвртог кола Групе 4, Ц лиге нација. У последња два кола, 17. и 20. новембра, Србија дочекује Црну Гору и Литванију.

Србија је нападала стварала шансе, али без реализације. Највећу прилику пропустио је Тадић у финишу првог полувремена када је промашио пенал. Голман Румуна Татарушану закључао је своју мрежу и успео да сачува гол пред бројним налетима наше селекције нарочито у другом полувремену, које је наша селекција играла са играчем више.

Прави такмичарски меч одиграле су две селекције. Србија је имала више од игре, константно је одбрана противника била под притиском. Румуни су претили углавном из контранапада, али нису успели да створе изгледнију шансу.

Митровић није имао свој дан. У неколико наврата био је у стопостотној шанси, али није успео да савлада одличног голмана Румуније. У финишу првог полувремена после старта над Гаћиновићем у казненом простору, Таташ је добио директан црвени картон, а непрецизан са беле тачке био је Тадић.

Друго полувреме донело је игру пред једним голом, наша селекција је нападала, ређале су се шансе пред голом Румуна, али је голман Татарушану успео да заустави све покушаје наше селекције.

На крају Румуни су успели да сачувају свој гол са играчем мање.

Србија после овог меча има осам бодова, а Румунија шест. У другом мечу ове групе касније играју Литванија и Црна Гора. Црногорци, пре тог дуела, имају четири бода док Литванци последњи без бодова.

У последња два кола, 17. и 20. новембра, Србија дочекује Црну Гору и Литванију.

Ток меча:

16.55 – Крај меча. Румунија – Србија 0:0.

16.37 – Измена. Родића мења Милетић.

16.35 – Наставља се опсада гола румуније. Центаршут Тадића са десне стране, Митровић је навиши у скоку, шутира али голман крајњим напором шаље лопту у корнер.

16.28 – Велика шанса за Митровића. Њгов шут из казненог простора голман Татарушану је успео да заустави.

16.24 – Измена. Уместо Гаћиновића на терену је Милинковић-Савић.

16.16 – Још једна лепа акција наше селекције, на крају лопта долази до Радоњића, чији шут одбранбени играч успева да изблокира.

16.10 – Центаршут Тадића са десне стране, Митровић је највиши у скоку, али његов ударац авршава крај десне стативе.

16.06 – Почело је друго полувреме.

15.50 – Полувреме. Румунија – Србија 0:0.

15. 47 – Тадић је непрецизан, шутира лопту изнад десне ставиве.

15.44 – Пенал за Србију. Тамаш је у казненом простору уместо лопте у главу шутнуо Гаћиновића. Судија без размишљања показује на пенал и црвени картон Румуну.

15.39 – Фантастична акција наше селекције. Радоињић је одлично прошао по левој страни, упутио је лопту ка Гаћиновићу, који је био сам испред голмана Румуније, али је није добро захватио па је пропала и ова прилика.

15.35 – Нова шанса за противника Драгуш је одлично ушао у шеснаестерац шутира, али је његов шут изблокиран и лопта је завршила у корнеру.

20.30 – На супротој страни Митровић је био ушанси након центаршута, али је у скоку направио фаул па је пропала и ова прилика.

20.28 – Слободан ударац за Румунију са око 30 метара. Неугодан ударац Марина у доњи десни угао, Рајковић крајњим напором одбија лопту у корнер.

15.25 – Запретили су и Румуни. Станчију је шутирао са око 25 метара, Рајковић је добро постављен и без већих проблема хвата лопту.

20.20 – Прва прилика на мечу. Митровић користи грешку одбране противника, улетео је у казнени прстор, али је његов шут завршио крај десне стативе.

15.15 – Србија има иницијативу од самог почетка сусрета, Румуни вребају своју шансу из контранапада. За сада без изгледнијих прилика пред оба гола.

15.03 – После два минута меч је настављен.

15.01 – Због бакљаде румунских навијача сусрет је на тренутак прекинут.

15.00 – Почео је меч у Букурешту.

14.35 – Стадион у Букурешту, све је спремно за почетак меча.

14.30 – Познати су састави тимова:

Румунија: Татарушану, Манеа, Тамаш, Сапунару, Тошка, Балуца, Марин, Драгуш, Станчију, Максим, Тукудеан.

Србија: Рајковић, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Родић, Максимовић, Лукић, Гаћиновић, Тадић, Радоњић, Митровић.

14.25 – Свлачионица Србије

Повезане објаве