Адмирал НАТО: Косову прети изолација због такси

Голубица, СРЕДА, 28. НОВ 2018, ИЗВОР: РТС/ТАНЈУГ

Косову прети изолација након што су приштинске власти одлучиле да за 100 одсто повећају порез на робу из Србије и БиХ, упозорио је командант Команде здружених снага НАТО у Напуљу, адмирал Џејмс Фого, пренела је приштинска „Газета експрес“.

„Шта се заправо жели остварити тим попрезом“, запитао је Фого након свечане церемоније примопредаје дужности шефа Кфора у Приштини.

Командант НАТО је такође споменуо дијалог између Београда и Приштине, рекавши да Србија и Косово, са којим, иначе, ЕУ преговара у одвојеном процесу, треба да теже евроатлантским интеграцијама за добробит оба народа.

„Порез од 100 одсто који је Косово одредило за робу из Србије ризикује изоловање Косова“, рекао је Фого.

У команди Кфора на КиМ извршена примопредаја дужности

У команди Кфора у Приштини обављена је примопредаја дужности између одлазеће генерал-мајора НАТО Салваторе Куочија и његовог наследника, генерал-мајора Лоренца Д`Адариа

Генерал Куочи је рекао да је за време свог мандата посебно поносан на напредак остварен у односима између Кфора и Војске Србије.

„То је резултирало повећањем броја заједничких патрола Кфора које се одвијају у потпуној синхронизацији са оружаним снагама Србије, стварање услова за већу безбедност дуж административне линије разграничења области као резултат повећане комуникације и узајамног поверења“, рекао је Куочи.

Адмирал Фого високо је оценио рад Куочија на Косову.

Повезане објаве