Без победника у дуелу Србије и Румуније, Митровић двоструки стрелац

ГОЛУБИЦА уторак, 11.09.2018. 08.30 ИЗВОР:РТС

Србија – Румунија 2:2 (1:0). Фудбалска репрезентација Србије освојила је бод против Румуније, у утакмици другог кола Лиге нација. „Орлови“ су били бољи ривал, имали више шанси, али поново је „шкрипало“ у последњој линији. Александар Митровић двоструки стрелац за Србију, голове за Румунију постигли Станчу (са беле тачке) и Цукудан.

Фудбалске репрезентације Србије и Румуније играле су у Београду нерешено 2:2, у другом колу Четврте групе Лиге Ц новоформираног Уефиног такмичења.

„Орлови“ су, као и против Литваније, били бољи противник у вечерашњем дуелу, успели су да постигну и два поготка, али поново одбрана није била на висини задатка и два гола примљена од Румуније сигурно ће задати велику главобољу селектору Крстајићу.

Србија је меч почела у знатно измењеном саставу у односу на екипу која је играла у Вилњусу. Коларов је заузео своје место поред леве аут линије, док је у средини одбране Урош Спајић добио прилику после повреде Миленковића.

Саша Лукић, Сергеј Милинковић-Савић и Адем Љајић почели су меч, уместо Матића, Костића и Живковића, док је у нападу био неприкосновени Александар Митровић.

„Орлови“ су добро почели. Митровић је погодио пречку после корнера Љајића, а онда је нападач Фулама и постигао гол. Играо се 26. минут, Коларов је одлично прошао по левој страни, а његов шут одбранио је Татарушану. Одбијена лопта стигла је до Митровића, који је са земље убацује у румунски гол.

Већ на старту другог полувремена Румунија стиже до изједначења. Коларов је неспретно оборио Чипчијуа, а Станчу био прецизан са беле тачке.

Србија је поново стигла до предности у 64. минуту. Александар Митровић показао је да је у феноменалној форми и поред неколико противничких играча снажним ударцем савладао Татарушануа.

Ипак, само неколико минута касније, Цукудан је искористио лошу реакцију Вељковића и послао лопту у мрежу поред стативе гола Дмитровића.

Покушао је Крстајић у завршници са два нападача, Пријовић је ушао у игру уместо Љајића, али и поред неколико полуприлика меч се завршио нерешеним резултатом.

У другој утакмици ове групе, Црна Гора је на свом терену савладала Литванију са 2:0.

Црна Гора и Србија, после две утакмице, имају по четири освојена бода, Румунија два, док је Литванија без бодова.

Србија такмичење наставља гостовањем Црној Гори у Подгорици 11. октобра, а затим дуелом са Румунима у Букурешту три дана касније.

Повезане објаве