Водимо рачуна о јавном интересу

„Ближи смо томе да пробамо да понуду за ЈКП „Стан“ учинимо још атрактивнијом и видљивијом за страног партнера, не умањујући јавни интерес и права запослених“, напомиње Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

https://www.facebook.com/milosvucevicsns/videos/1673808106081447/?t=76

Након што литванска компанија у уговореном року није уплатила новац за „Стан“, Град Нови Сад једнострано је раскинуо уговор, што је доказ да градска власт води рачуна о јавном интересу и запосленим у том предузећу, али и доказ да било каквог намештања посла није било, каже Вучевић.
„Јер да је то неко радио, онда би дозволио приватном партнеру да има нешто лагоднију позицију и да му се екстензивно тумаче одредбе уговора. Ми то нисмо дозволили, ми смо били врло стриктни, држали се и слова закона и духа уговора, и заштитили јавне интересе“, додаје Вучевић.
Кључни разлог за раскид уговора, а којег нема у папирима, објашњава Вучевић, јесте да неће дозволити да то јавно-приватно партнерство функционише као, како је рекао, приватизације након 2000. Он је подсетио да је претходна градска власт у ЈКП „Стан“ оставила дуг од 8 милиона евра.

 

Повезане објаве