Војводина након прекида и драме савладала Партизан

Голубица, НЕДЕЉА 07.04.2019.

 

Фудбалери Војводине савладали су на свом стадиону екипу Партизана са 3:2 у мечу 30. кола Суперлиге Србије. Меч је обележио прекид због увредљивог скандирања гостујућих навијача, али и победа која Војводину шаље у плеј-оф.

Војводина је у благо речено драматичној утакмици стигла до победе над Партизаном и пласманом у плеј-оф фазу такмичења.

На крилима Матића и Гајића, који су били стрелци, домаћи тим је нанео нови пораз Партизану.

Војводина је повела већ у трећем минуту, Митошевић је искористио грешку Вулићевића и упослио Матића, који први пут на мечу матира Стојковића.

Партизан у надонкадни првог полувремена стиже до изједначења, а стрелац је био Тошић, који је поново сјајно извео слободан ударац са ивице шеснаестерца.

Половином другог полувремена главни судија је прекинуо меч, због увредљивог скандирања гостујућих навијача, а меч је настављен након нешто више од 15-ак минута.

Наставак је донео чак три гола, два у мрежи Партизана и један у мрежи Војводине.

Домаћин је до новог вођства стигао у 99. минуту, када је Матић одлично реаговао у петерцу Партизана, на асистенцију Зукића.

Војводина, којој је победа била неопходна, стигла је и до трећег гола, када је Гајић материјализовао одличну контру.

Да меч још увек није био решен, побринуо се Ђорђе Ивановић у 108. минуту. Одличан пас послао је Здјелар, а нападач Партизана је успео да матира Роцкова и постави коначних 3:2.

Партизан упркос поразу регуларан део сезоне завршава на трећој позицији са 54 бода, једним више од Чукаричког, а 21 мање од Радничког, односно 28 од Црвене зведе.

Војводина је победом остварила 39. бод и као седмопласирана екипа се пласирала у плеј-оф фазу такмичења.

Табела: Црвена звезда 81 бод, Раднички Ниш 75, Партизан 54, Чукарички 54, Младост Лучани 46, Напредак 41, Војводина 39, Пролетер 38, Спартак 38, Радник 38, Вождовац 37, Мачва 32, Бачка 25, Рад 21, Динамо Врање 20, Земун 18.

 

 

Извор: РТС

Повезане објаве