Војводина наставља у ЦЕВ купу

Голубица, СРЕДА, 14. НОВ 2018, ИЗВОР: Голубица ФОТО: ОК Војводина

Одбојкаши Војводине нису успели да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона, пошто су у реванш мечу трећег кола квалификација изгубили од екипе Шомона 0:3.

Тако ће Новосађани такмичење на европској сцени наставити у шеснаестини финала ЦЕВ купа.

Добро су почели одбојкаши Војводине овај меч, сигурним сервисом, нападом, пожртвованом игром, уз подршку са трибина брзо су стекли значајну предност. Имали су Новосађани 9:4 и 11:6, али су од тог тренутка потпуно стали. На сервис Фернандеза пореметили су гости црвено-беле и окренули резултат у своју корист. Водио је Шомон 24:19, али се после сервиса Вучићевића Војводина примакла на 23:24. Ипак, гости су повели 1:0 и наставили у истом ритму у наставку.

Слично као у Ремсу, црвено-бели су пали и дозволили противнику да стигне до високе предности. У завршници је екипа Шомона водила чак и 24:17 и када се чинило да је све готово, Кујунџић је сервисом учинио готово чудо. Мало среће фалило је тада Новосађанима када су стигли само на поен заостатка (23:24) да направе корак више, устала је тада и публика, сви су се потајно надали да Војводина може до преокрета. Но, искористили су гости грешку ривала и оверили пласман у групну фазу Лиге шампиона.
Након тога понестало је и енергије у редовима домаћина, док је француски представник храбро грабио ка победи и рутински привео меч крају.

Душко Николић, тренер Војводине: Обе екипе играле су боље него у првом мечу. Прва два сета била су добра, поносан сам на то како су момци ушли у меч и колико су се борили. Но, они су били стрпљиви, сачекали су своју шансу, а ми нисмо знали да се извучемо и да решимо неке лаке лопте. Бољи тим је победио и заслужено отишао у групну фазу Лиге шампиона.
Мирко Радевић, играч Војводине: Прва два сета смо изгубили на разлику, мало је ту фалило и среће. Имали смо велику жељу и мотивацију. Стрпљивост и искуство били су главни адути Шомона. Једноставно то је екипа која користи све што му дате. Нама је најтеже,ми смо највише желели Лигу шампиона и жао нам је што нисмо успели то да остваримо пред овом сјајном публиком. Навијачима хвала на атмосфери и на подршци коју су нам пружили.

Војводина ће у шеснаестини финала ЦЕВ купа играти против немачког Hipo Tirol Alpen Volejs Hahinga. Први меч ће се одиграти у Унтерхахингу 28. новембра, а реванш 5. децембра у Новом Саду.

Повезане објаве