Вучевић најавио инспекцијску контролу „Променаде“

Голубица,  НЕДЕЉА, 16. СЕП 2018.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најавио је ванредну инспекцијску контролу на градилишту тржног центра „Променада“, а поводом информација да је лоше урађена хидроизолација тржног центра „Променада“ те да угрожава систем водоснабдевања и канализације у Новом Саду.

Вучевић је за новосадски Дневник рекао да нико не може да ради мимо закона. „Апсолутно ће све бити урађено у складу с прописима, уз консултацију са стручњацима. Нико није угрожен, нити би то Град икад урадио или дозволио“, рекао је Вучевић. Он је додао и да се измишљотине разних политичких групација које су се накнадо укључиле у расправу о тој теми и које мисле да ће се „огребати“ за неки политички поен, могу окарактерисати као бесмислене и некоректне према грађанима. „Тиме показују своју бескрупулозност у жељи да се дочепају власти“, закључио је градоначелник.

Поводом проблема насталих на изградњи „Променаде“ данас су реаговале и друге опозиционе странке и покрети, наводећи у саопштењу да од градске управе захтевају да нипошто не дозволи да се на градску канализацију прикључи систем за дренажу терена испод новог тржног центра. Инвеститор планира да у градску канализацију трајно испушта преко 100 литара воде у секунди што би потпуно, како је наведено у саопштењу, загушило постојећи систем и изазвало поплаве у читавом граду кад год падне јача киша.

Повезане објаве