Вучић упутио честитку Путину, захвалност за став о KиM

Голубица, ЧЕТВРТАК 20.12.2018, Извор: Голубица

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину, у којој се каже:

„Ваша екселенцијо, поштовани председниче Путин, драги пријатељу,

Дозволите ми да Вам искрено честитам Дан радника безбедносних органа Руске Федерације, не само као председнику Руске Федерације, већ и као човеку који је своју сјајну каријеру започео у органима државне безбедности.

Од свог оснивања, Сверуска изванредна комисија представљала је основу система државне безбедности Ваше земље, а традиције, које су до сада успостављене, представљају један од најважнијих елемената руске државности. Заштита националних интереса и безбедност грађана одувек су били и јесу главни, кључни приоритети једне земље, па Вам желим, драги пријатељу, да безбедносни органи Руске Федерације и у будућности раде са великом преданошћу на добробит Ваше земље.

Дозволите да изразим и велику захвалност поводом принципијелног става Русије по питању Косова и Метохије и активне подршке у међународним организацијама, а посебно у Савету безбедности Уједињених нација. Радујем се Вашој предстојећој посети Србији, која ће бити не само потврда снажног српско-руског пријатељства, већ и прилика за разговор о сарадњи и конкретним пројектима у будућности“, наводи се у честитки председника Вучића.

Повезане објаве