ГРАД НОВИ САД ПОНОСАН НА ЗЛАТНЕ ВАТЕРПОЛИСТЕ.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je у Градској кући ватерполисте из Новог Сада, Гојка и Душка Пјетловића, Милоша Ћука и Бранислава Митровића, који су у склопу репрезентације Републике Србије освојили злато на недавно одржаном Европском првенству у ватерполу у Барселони. На састанку, заједно са председником Ватерполо савеза Србије Виктором Јеленићем и генералним секретаром Немањом Марјаном, они су разговарали о будућим активностима у каријери, као и о корацима које локална самоуправа може предузети како би се будућим генерацијама омогућили још бољи услови за тренирање тог спорта.

– У име свих Новосађана, желим да честитам велику победу и златно одличје донето са Европског првенства нашим репрезентативцима. Град Нови Сад је посебно поносан на наше шампионе које данас имамо прилику да угостимо у Градској кући, браћу Пјетловић, Митровића и Ћука, као и председника и секретара Ватерполо сваеза Србије. Њих четворица су рођени Новосађани и тренирали су у нашем граду у једном делу своје каријере, а на њих нисмо поносни само ми, већ и цео регион и сви наши сународници где год живели у свету. Будно смо пратили уз мале екране њихове успехе, а наши ватерполисти су нас обрадовали победивши још једном, и то на тлу Шпаније. Ми ћемо се потрудити да као локална самоуправа помогнемо у побољшању услова за тренирање наших дечака и девојчица који воле ватерполо. Овај пријем је просто знак пажње града где су рођени, одакле су кренули, гест поштовања према њима који су толико тога доброг и победничког донели за Србију и Нови Сад – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Играчи су се захвалили на пријему и нагласили да је велика част бити достојно дочекан у свом родном граду. Они су истакли да увек када освајају медаљу, у мислима имају свој Нови Сад и да им је пуно срце што су освојили још једно златно одличје, као Новосађани.

Нови Сад, 3. август 2018. године

Повезане објаве