Град одао велико признање Меланији Бугариновић

Голубица, СРЕДА 10.04.2019.

Чланови Комисије за називе делова насељених места и јавних служби прихватили су на данашњој седници предлог Управног одбора Фонда за унапређење вокалне уметности младих “Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин” да се плато у комплексу нове музичке и балетске школе у Новом Саду назове по Меланији Бугариновић, оперској певачици, првакињи Београдске и државне опере у Бечу, великој добротворки и оснивачици Фонда за унапређење вокалне уметности младих.

Овој одлуци, а такође на предлог Управног одбора Фонда “Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин” и уз образложење да се по славној оперској певачици назове адекватнији јавни простор, претходило је повлачење из процедуре предлог да се по Меланији Бугариновић назове улица на парцели 580/19, КО Нови Сад III, који је прихваћен на једној од претходних седница Комисије.

Већином гласова, Комисија је утврдила да се улици у Новом Саду, парцеле 2655/10, 2655/12, 2655/15, 2656/11, 2656/13, 2656/15 и делу парцеле 2656/5, на локалитету Мали Београд – Велики Рит, додели назив по Миодрагу Павловићу, српском књижевнику, песнику и есејисти, академику САНУ. Предлог да се једна од улица у Новом Саду назове по Миодрагу Павловићу дошла је од кустоса запослених у Музеју Војводине др Предрага Бајића, Дејана Болорина, Александра Бошковића и др Александра Хорвата.

Комисија је већином гласова утврдила да се улици на локалитету Мали Београд – Велики рит КО Нови Сад III, парцела 580/19 да назив по Игнацу Шену, виолинисти, примашу, композитору и концертмајстору, некадашњем члану Великог народног оркестра Радио-телевизије Војводине. Овај предлог стигао је такође од групе кустоса у Музеју Војводине, као и Марте Нађ.

На предлог грађана Месне заједнице “Лединци”, Комисија је прихватили да се новој улици у Лединцима, потес Провалије, да назив Доње провалије, што у природи, како је објашњено, по њеном положају и локалитету и јесте одговарајући назив.

Више о Меланији Бугариновић можете прочитати ОВДЕ

Повезане објаве