Данас се одржава 26. новосадски полумаратон

Голубица, НЕДЕЉА 24.03.2019.

Такмичари ће стартовати са Трга слободе, где ће и протрчавати кроз циљ. Осим главне трке на 21,097 километар, учесници ће се надметати и у штафетном полумаратону, трци задовољства (шест километара), фртаљмаратону (10,5 км), деоници за средњошколце, основце, а традиционално ће се одржати и трка полетараца на 200 метара, као и пузећа трка беба (четири метра).

Очекује се око 1.300 тркача из више од 20 земаља , а биће и оних из САД, Јапана, Русије… Традиционално ће се у полумартонској трци огледати и припадници Жандармерије и Војске Србије.

Титуле освојене прошле године бране Београђанин Мирослав Марковић и Ксенија Бубњевић из Новог Сада. Рекорд стазе чувају Рамиз Таипи од 2000. године (1:03: 54) и Оливера Јевтић од 2002. године (1:09:18).

За грађане је од значаја информација да ће због полумаратонске трке аутобуси Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад” од 10.45 до 14 часова возити другом трасом на линијама: 1, 6, 7а, 7б, 8, 11А, 11Б, 12 и 13. У истом периоду аутобуси на линијама 6, 11А, 11Б и 12 неће ни полазити. На линијама 1 и 8  возила ЈГСП-а ће из Фрушкогорске улице скретати десно у Улицу Народног фронта, затим десно на Булевар ослобођења, одакле ће скретати на Булевар цара Лазара до Фрушкогорске улице и даље настављати редовном трасом кретања. Време до следећег поласка поласке чекаће на стајалишту Народног фронта – Фрушкогорске.

Аутобуси 7А и 7Б ће у оба смера уместо Булеваром патријарха Павла саобраћати Футошким путем и улицама: Футошком, Цара Душана, Булеваром цара Лазара и Балзаковом све до Народног фронта, којом се враћају на редовну трасу.

На линији 13 аутобуси ће, уместо Булеваром Европе у смеру Детелинара–Универзитет сабраћати улицама: Футошком, Цара Душана, Булеваром цара Лазара до Булевара ослобођења, одакле скрећу десно у Фрушкогорску и иду до стајалишта Народни фронт – Фрушкогорска. У другом смеру аутобуси на тој линији ће се на Лиману окретати тако што ће с Булевара цара Лазара скретати десно у Фрушкогорску, затим скретати у Улицу Народог фронта и ићи Булеваром ослобођења, долазити до Булевара цара Лазара, одакле ће наставити уобичајеном путањом. Време до следећег поласка чекаће на стајалишту Народни фронт – Фрушкогорска.

Из ЈГСП-а јављају да ће на трасама 1, 8 и 13 аутобуси на измењеном делу кретања користити постојећа стајалишта других линија

 

Извор: Дневник

Повезане објаве