ПОСЛЕ ПОЛА ВЕКА НОВОСАДСКИ ДЕРБИ ПРИПАО „ВОШИ“

НОВИ САД: Новосадски градски дерби, после више од пола века одигран у елитном рангу такмичења и у лепом амбијенту, припао је фудбалерима Војводине.

Виђена је борбена, али не и нарочито квалитетна фудбалска представа. Пролетер може да жали јер није материјализовао периоде боље игре у првом делу меча, али крајњи резултат показује да се зна старији у Новом Саду, а то је Војводина.

Почело је борбено са обе стране са стриктним маркацијама већ на половини терена. Прву прилику је имала Војводина у 7. минуту када је Винсент Езе украо лопту на десном боку, послао лопту до Фофане, али она му је прошла иза леђа и стигла до Ђурића који је шутирао преко гола. Два минута касније и домаћи су упутили први ударац, када је Новаковић дуго носио лопту, стигао на двадесетак метара од противничког гола, одлучио се на шут, али је слабо захватио лопту.

Већ у 14. минуту Пролетер је имао солидну прилику. Танасин је убацио лопту са десне стране, Човић је лепо примио на груди и шутирао, али право у Роцкова. Војводина је узвратила у 17. минуту, када је голман Сланобараца Весић главом интервенисао испред Фофане, коме је била упућена дубинска лопта. Од тог момента Пролетер је преузео иницијативу, неколико пута припретио, али није било већих опасности за Роцкова.

Најопаснија ситуација пред голом Војводине виђена је у 40. минуту, када је после једне гужве лопту на врх петерца убацио Новаковић, а на другој стативи у скоку су засметали један другом Човић и Букорац и ова прилика Сланобараца је пропала. До краја полувремена једино је вредан помена покушај Арсића у 41. минуту, али његов ударац је завршио преко гола.

Ђуричин дефинитивно у Војводини

Један од гледалаца градског дербија у Новом Саду био је и Огњен Ђуричин. Млади нападач је потрдио да је дефинитивно постао члан “старе даме”.

Више нема дилеме, све је договорено, ја сам играч Војводине. Остале су ситне папиролошке формалности и највероватније ћу у понедељак потписати уговор на три године, рекао је Ђуричин за “Дневник”.


У друго полувреме играчу Војводине ушли су решени да буду агресивнији и конкретнији, и то им се брзо исплатило. Месаровић је повукао контранапад, дуго је носио лопту, али је у томе претерао.

Када се отео уздах негодовања симпатизера Војводине, јер млади везиста више није контролисао лопту, срећа је погледала госте на овом мечу: Плавшић је желећи да избије лопту у ствари проиграо Езеа, а овај поклон тамнопути нападач је знао да искористи, заобишао је Весића и убацио лопту у мрежу.

Након гола, Војводина је била бољи противник. Држали су момци у плавим дресовима све конце игре у својим рукама, и далеко агресивнијом игром у односу на прво полувреме у потпуности су паралисали све офанзивне акције Сланобараца. Средином другог дела игре Пролетер се полако ослобађао притиска, али без конкретних акција, завршног паса и изгледнијих прилика. Покушао је, додуше у два наврата Миросављев, али без резултата. Војводина је играл добар пресинг и чекала своју шансу, а умало је није дочекала у 74. минуту. Наиме, Езе је лепо проиграо Арсића овај изашао сам пред Весића, покушао да га пребаци али у томе није успео.


Повреда Зломислића

Већ после четврт сата игре, Дамир Зломислић се повредио у једном наизглед безазленом дуелу и није могао да настави меч. Заменио га је Лазар Арсић, а на место задњег везног играча вратио се Ђурић.


Војводина је била боља и у финишу меча, мада су се играчи Пролетера трудили да промене резултат. У надокнади времена, то им умало није пошло за руком када је лопту убачену са десне стране добро захватио Стаменић, али је Роцков био на месту. Одмах након тога судија Милорад Мажић одсвирао је крај историјског градског дербија који је припао Војводини.

Веселиновић: Ухватили прикључак са водећима

Тренер Војводине Александар Веселиновић је био веома задовољан успехом у градском дербију.

Честитам момцима на великој жељи, борби и крајњим резултату. Имали смо доста кадровских проблема јер су под темпуратором били Фофана и Арсић, што се видело на терену, а и Зломислић је морао из игре због повреде. Пролетер је показао да у лиги нема лаких противника. Успели смо да освојимо бодове, подигли смо форму, а у три меча освојили смо седам бодова без примљеног гола и прикључили се екипама из врха. Колеги Радојичићу и Пролетеру желим више успеха у наредним утакмицама, рекао је Веселиновић.

Тренер Пролетера Радојичић честитао је колеги на победи.

Поново су једна грешка и деконцентрација мојих играча су учинили да изгубимо утакмицу. Пас уназад коштао нас је макар бода. Када је Зломислић изашао због повреде видео сам велику шансу да можемо да освојимо три бода. Нисмо били опасни по противнички гол, имали смо више исхитрених шутева. После примљеног гола смо се отворили и пружили прилику Војводини да нам из контре озбиљно припрети. У претходна два дуела изгубили смо бодове у надокнаде, овога пута имали смо шансу да изједначимо, али је ударац Стаменића зауставио голман Роцков, па остаје жал за великим трудум и залагањем играча што нисмо барем освојили бод, рекао је Радојичић.

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 2.500, судија: Мажић (Врбас) Стрелац: Езе у 47. минуту. Жути картони: Човић, Миросављев (Пролетер), Антић (Војводина).

ПРОЛЕТЕР: Весић 6, Андрејевић 6, Лумбулић 6,5, Плавшић 6, Човић 7, Миросављев 6, Новаковић 6 (Стаменић 6,5), Чоловић 6 (Јовановић), Ћуковић 6, Букорац 6,5, Танасин 6,5.

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Ђурић 6,5, Фофана 6 (Гојков), Ђорђевић 7, Граовац 6,5, Месаровић 6 (Гајић), Антић 6,5, Зломислић (Арсић 6,5), Милојевић 6, Стојковић 6,5, Винсент 7.

ДКнежић 

Повезане објаве