Драги пријатељи, добродошли!

Портал „Голубица“ претендује да постане информативно-забавни и културни кутак Новог Сада али буде и „комшијски кутак“ свих људи који овде живе или оних који нас посете туристички. Ако само летимично погледате структуру сајта, може вам се учинити да је безброј сличних. Обрађујемо вести, културу, спорт, политику, сервисне информације и слично, али се разликујено по правовремености, тачности, објективности и корисности. Трудићемо се да будемо и ексклузивни али одговорни.
Немамо конкуренцију јер смо другачији. Вероватно нисмо једини на планети, али смо свакако једно од најподељених а у исто време и најхомогенијих друштава које човек може да замисли. Различито мислимо о Вуку Караџићу, Петру Петровићу Његошу, фудбалској репрезентацији, четничком и партизанском покрету, временским приликама, придошлицама и староседеоцима. У спортском смислу, локално посматрано, волимо „Вошу“ а навијамо за Партизан или Црвену Звезду. Наша је жеља и једини циљ да пренесемо вест, без амбиција да „подржавамо“ или „рушимо“, будемо „за“ или „против“. Читаоци ће сами градити суд о свему и сврставати себе према афинитетима. Имамо хронику јер да, део је наших живота, причамо и пишемо о култури, спорту, политици са циљем да се увек и изнова сетимо у колико лепом и нама драгом граду живимо, а то смо почели заборављати јер се неизбежно сврставамо на различите стране у свакој могућој теми од политике до временске прогнозе. Замислите, неко слуша рок а неко турбо фолк, неко ужива у ријалити програму док други чак не знају ни да исти постоји. Неко жели више паркова, неко више улица и булевара, док се већина води политичком опредељеношћу.
Нама је циљ са се окренемо добром и корисном. Преносимо вест, дајемо оно што имамо а на вама је драги пријатељи да се сврставате и делите како вам воља. Овде нема „табу тема“, али нема ни странчарења, политиканства… Преносимо вест, едукујемо, радујемо се и живимо са вама као суграђани и комшије. Ово не значи истовремено и недостатак критичности већ само покушај да се буде објективан.
Нисмо НЕЗАВИСНИ – Зависимо својих суграђана, зависимо од свега што се у нашем окружењу догађа. Желимо да пружимо један афирнативни став и сетимо се зашто волимо Нови Сад. Бити „независан“ је отрцана фраза за све оне који се баве политиком и имају при томе за циљ да се политички определе, најчешће опозиционо или позиционо. Ми смо АФИРМАТИВНИ своме граду и комшијама – Нама је чаша увек напола пуна и нећемо је просипати као неки што се љуте јер мисле да је полупразна, па би желели да проспу и то пола воде из беса или намере да очувају „независност“ иако сви знамо да веома и готово увек од некога зависе. Ипак, ово такође не значи да ћемо се задовољити са пола чаше воде. Напротив, доливаћемо док не почне да прелива како би свакога дана живели у још лепшем Новом Саду.

Дођите да се дружимо, зависимо једни од других и усмерени смо једни на друге. Зато је Нови Сад најлепши град на свету и зато га волимо!

Уреднички тим „Голубица“

Повезане објаве