РАЧУН ЈКП „СТАН“ ОДБЛОКИРАН, ДУГ ТРИ ПУТА МАЊИ

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 15.07.2019.

На седници Скупштине града усвојене су измене урбанистичких планова, као и измене Одлуке о остваривању потреба и интереса младих.

Једна од тачака дневног реда био је и извештај о пословању ЈКП Новосадска топлана које је остварило добит од милијарду динара. Усвојен је и предлог о измени програма рада ЈКП Стан. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да је после после три године рачун овог предузећа одблокиран, а дугови знатно смањени.

– „Стан после више од три године више није у блокади, обустављен је предстечајни поступак јер ЈКП Стан више није у предстечајном поступку. Дуг који је био милијарду динара, колико смо затекли 2012 године, ми смо данас успели да смањимо на 270 милиона динара за кредит и још 30 милиона динара за позајмнице, што је укупно 300 милиона динара. Промењена је како и структура, тако и динамика дуга, промењени су термини отплате односно, временски интервали и ја сам поносан да смо потпуно преокренули ситуацију. Данас ЈКП „Стан дугује три пута мање него што је дуговао пре почетка мог мандата. Истовремено, ЈКП „Стан“ има 200 запослених мање и ми можемо рећи да данас видимо зелено светло,  зелени пут за ово предузеће. Зашто је то битно? Није питање бројки и статистике већ ЈКП „Стан“ може да одржава јавну расвету, обавља оне комуналне послове који су му поверени, да води рачуна о заставама државним, градским, покрајинским, да води рачуна о кандерама, да води рачуна и о стамбеним зградама са којима има закључен уговор о одржавању“, закључио је Вучевић и додао:

– „И још једна лепа вест. Данас ће бити усвојен извештај о пословању топлане, која ће у буджет Града уплатити преко 450 милиона динара из чега ћемо моћи даље да финансирамо друге активности и решавамо проблеме који су пред нама“

Треба рећи да је ЈКП „Топлана“ остварила приход од милијарду динара.

 

Извор: Голубица

 

 

 

Повезане објаве