Европска бронза за Ђерића и Славнића

Недеља, 2. септембар 2018, 16:29h извор: Новосадска ТВ

Игор Ђерић и Душан Славнић остварили су велики успех на Европском првенству за сениоре до 23 године, које је у недељу, 2. септембра 2018, завршено у Бресту.

Српски дубл скул је с резултатом 6:19.14 освојио бронзано одличје. Европски прваци постали су Грци Тоускос и Стергиакас (6:14.72), овогодишњи светски прваци за млађе сениоре, док је сребрно одличје припало Пољацима Баранском и Свитеку, који су на планетраном шампионату за сениоре до 23 године у Познању били трећи. Четврти кроз циљ прошли су Естонци Куштејн и Полак (6:25.87), пети Чеси Завадил и Зима (6:26.77), а шести Аустријанци Стекл и Аербах (6.45.36). Успех Ђерића и Славнића посебно добија на тежини ако се зна да су у Белорусији дебитовали у овом саставу, трениравши скупа у овом чамцу мање од три недеље.
Наш чамац је одлично стартовао. После првих 500 метара био је други, са мање од секунде заостатка за чамцем Пољске. На уласку у другу половину трке пао су на трећу позицију пошто га је претекла посада Грчке. У наредних 1.000 метара Ђерић и Славнић су све време чврсто у рукама држали треће место, а са тим пласманом су и прошли кроз циљ, освојивши европску бронзу.
– Са обзиром на веома јаку конкуренцију и на врло кратко време за увеславање екипе која није никада седела заједно у овом саставу морамо да будемо задовољни резултатом у Бресу. Остварили смо циљ, а то је да стигнемо до европског постоља. Овом приликом на успеху у Бресту најсрдачније честитам момцима, као и координатору за сениоре и млађе сениоре Небојши Илићу којем припадају велике заслуге у ковању овог одличја – казао је тренер дубл скула Александар Ивковић, коме је ово 16 одличје у тренерској каријери на највећим светским такмичењима, друго у овој сезони, пошто је и четверац довео до бронзе на Европском првенству за јуниоре у Гравелину.

Повезане објаве