ОД СУТРА СТУПА НА СНАГУ ЗАБРАНА ИЗЛАСКА НА УЛИЦУ

У Србији су од коронавируса оболеле 72 особе, најновији су подаци које је Министарство здравља објавило сајту covid19.rs. Од последњег извештаја до 18 часова, тестирани су узорци 39 особа, од којих је седам позитивно и 32 негативне на нови коронавирус. Од сутра ујутро у свим урбаним средима забрањен излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, а у селима и местима са мање до 5.000 становника забрана се односи на старије од 70 година, рекао је председник Александар Вучић. Од сутра у 20 часова до пет сати ујутро, сваког дана, уводи се забрана кретања свим лицима било које старости, додао је председник.

20.25 – Захвалио је Кини што шаље тако велику помоћ. Нема материјала и машине коју нам нису одобрили, нагласио је председник.

20.20 – Вучић је поручио да се плате у јавном сектору неће смањивати, да ће медицинским радницима бити повећане, и да нико неће изгубити посао.

20.15 – Избори за народне посланике, који су били расписани за 26. април, се прекидају, изјавио је Александар Вучић.

20.13 – Војска Србије ће преузети контролу над свим затвореним граничним прелазима, мигрантским центрима, свим болницама, и биће наоружана јер мора да заштити лекаре, истакао је председник.

20.10 – Друга мера се тиче свих осталих грађана – од сутра у 20 часова до пет сати ујутро, сваког дана, уводи се забрана кретања свим лицима било које старости. Нико не може да буде на улици, осим надлежних органа на задатку и радника који су у трећој смени, навео је Вучић.

20.05 – Од сутра ујутро у свим урбаним средима апсолутно је забрањен излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, а у селима и местима са мање до 5.000 становника, забрана се односи на старије од 70 година, рекао је председник Србије Александар Вучић у обраћању након седнице два кризна штаба.

19.25 – Покрајински штаб за ванредне ситуације је наредио да се у Кикинди обустави рад свих угоститељских објеката и свих пијаца, као и свих трговинских радњи, осим апотека и прехрамбених продавница.

19.15 – „Поште Србије“ су, почев од данас, организовале рад у условима ванредног стања и увеле ново радно време у испоставама у целој земљи.

18.05 – Од последњег извештаја до 18 часова, тестирани су узорци 39 особа, од којих je седам позитивно и 32 негативне на нови коронавирус.

У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док су четири особе задржане на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања, наводи се у саопштењу. Укупно заражене 72 особе.

Извор: РТС

Повезане објаве