Завршена грејна сезона у Новом Саду

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 22.04.2019.

Данас, 22. априла 2019. године, након што су се стекли услови за завршетак дефинисани Одлуком о производњи, дистрибуцији и снабдевању топлотном енергијом из Топлификационог система Града Новог Сада (званично измерена температура спољашњег ваздуха у периоду од 19. до 21. априла у 21 час виша од +12оС), завршeна је грејна сезона 2018/2019.

Током грејне сезоне 2018/2019, која је почела 05.10.2018. године и трајала укупно 199 дана, било је мање прекида у испоруци топлотне енергије у поређењу са претходним годинама, а такође је забележен и значајно мањи број рекламација корисника услуга Топлане на квалитет грејања и топле потрошне воде.

Високом степену задовољства корисника услугама у највећој мери допринели су обимни радови на реконструкцији вреловодне мреже широм града током лета 2018. године. Радови на вреловодној мрежи, у склопу обимних припрема за грејну сезону, обезбеђују стабилно и поуздано функционисање техничког система, који без потешкоћа одговара на све изазове током зимског периода.

Новосадска топлана наставља са радом и испоруком топлотне енергије за припрему топле потрошне воде, која је континуирана 24 сата током читаве године, а одмах по завршетку грејне сезоне почињу припремне радње за ремонт и друге радове на деловима Топлификационог система.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве