ЗАШТИТНИЦИ ЖИВОТИЊА «ЛЕВИЈАТАН» – НА ПРОЛЕЋЕ ИЗЛАЗЕ НА ИЗБОРЕ?

Голубица, СУБОТА 14.09.2019.

Према незваничним информацијама и на основу онога што се ових дана могло видети на друштвеним мрежама, Удружење за заштиту животиња „Левијатан“ намерава да учествује у изборној трци.

Неку врсту „ветра у леђа“ за учешће на изборима, дала им је акција прикупљања потписа за изменз КРИВИЧНОГ ЗАКОНА када су прикупили нешто преко сто хиљада потписа. Управо је оволико људи окупљено око идеје да се пооштре мере заштите животиња те да се починиоци кривично гоне и строже кажњавају.

https://twitter.com/pasazot/status/1172915342722699264

Ипак, међу присталицама ове организације има различитих ставова по питању политичког ангажовања опште узев. Како наводе у Удружењу „ЛЕВИЈАТАН“ за сада немају амбиција да се „баве политичким питањима“ већ за циљ имају да се као део будућег парламента залажу ефикасније за заштиту права животиња и добију могућност јачег утицаја када је реч о законодавној активности у овој области.

Судећи по ономе што смо имали прилику да видимо на мрежама, за сада је једино извесно да ће „Левијатан“ учествовати на изборима. Какав ће домет имати  у политичкој утакмици, остаје да се види.

Покрет Левијатан је формиран 2015. године у Београду и од тада спашава и лечи животно угрожене и злостављане животиње.

 

Извор: Голубица; https://twitter.com/pasazot Фото: ФБ https://www.facebook.com/levijatanudruzenje/

Повезане објаве