ИСТОРИЈСКИ СКУП У НОВОМ САДУ: Преко 35.000 грађана кличе будућности

Голубица, ЧЕТВРТАК 11.04.2019.

У Новом Саду је у 18 часова почео скуп Стоп насиљу који се одржава на Тргу слободе.

На отварању скупа, присутнима се први обратио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а потом и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, те председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Потом се грађанима обратио председник Србије Александар Вучић који је посебно истакао добре односе Србије и Мађарске која је, како је рекао, највернији пријатељ Србије и најзначајније је подржава за улазак у Европску унију.

„Никада као данас нисмо имали овако добре односе између два народа, српског и мађарског“, нагласио је Вучић.

Банат је био, нагласио је Вучић, један од најсиромашнијих делова Србије.

„Покушавамо да подигнемо Банат. Долазе нове фабрике у Панчево. Дошле су велике инвестиције у Зрењанин. Ово значи промену живота у читавом Банату. Покренули смо МСК. Ипак нисмо задовољни стањем у кикинди и северном Банату. Морамо много више. Довешћемо значајне инвеститоре у сва војвођанска места. У Новом Сад, где четири деценије није било нове фабрике, довели смо Делфај и Лир, развојни центар немачке компаније Континентал. Али то није све, долазе две велике инвестиције од по 50 милиона евра, Видећете у Новом Саду једног значајног произвођача чоколаде“, рекао је Вучић.

Додао је да се данас граде путеви више него икада и ускоро ће Србија у томе престићи Хрватску.

Вучић је рекао да верује да ће Србија за годину и по дана бити прва у региону по висини плата.

„Ови што би насилно да мењају власт су увели нови принцип, а то је да није важно колико вас људи подржава већ колику буку дижете и колико сте насилни. Онда сам се замислио и рекао, а зашто ми ћутимо. Зар да се стидимио и да се плашимо оних који би фашистичким методама да преузму власт. Не плашимо се и нећемо да ћутимо, хоћемо да покажемо да смо нормална и пристојна Србија која хоће да гради и ради. Зато сам вас замолио да се у оволико броју окупите у Новом Саду да им покажете да смо пристојна и нормлна држава“, рекао је Вучић.

Додао је да су се противници власти преварили у једној ствари.

„Они су помислили да ћемо да се уплашимо и повучемо када нас окруже. А кога да се плашимо? Ја им кажем, мрзите ме колико хоћете, али немојте да се служите насиљем и да рушите оно што су вредни грађани Србије изградили. Рекао сам да нећу да разговарам са Обрадовићем и Ђиласом. Али, обавеза је да се разговара са свима који су у Скупштини Србије, али то мора да буде дијалог, а не насиље“, рекао је Вучић.

Процена је да скупу присуствује око 35.000 грађана. Многи од присутних грађана носе транспаренте попут „Ацо, Беочин те воли“, којима се „идентификују“ из којих све места долазе.

На челу колоне носили су транспаренте на којима пише „Нови Сад за Вучића“ и „Нови Сад уз Вучића“.

Скуп, који обезбеђује доста полиције, првобитно је био најављен за петак, 12. априла, али је померен за дан раније да се не би подударио са скупом опозиције.

 

 

Извор: Голубица

 

Повезане објаве