Кока кола преузима Бамби за 260 милиона евра

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 18.02.2019.

Компанија „Кока-кола“ (Coca-cola) ХБЦ АГ почела је процес аквизиције водеће домаће кондиторске компаније „Бамби“ од фонда „Mid Europa Partners“, а у вредности од 260 милиона евра, саопштила је данас „Кока-кола“ ХБЦ Србија.

Компанија „Кока-кола“ (Coca-cola) ХБЦ АГ почела је процес аквизиције водеће домаће кондиторске компаније „Бамби“ од фонда „Mid Europa Partners“, а у вредности од 260 милиона евра, саопштила је данас „Кока-кола“ ХБЦ Србија.

Очекује се да аквизиција буде завршена у другом кварталу 2019. и да тиме компанија „Бамби“ добије нове развојне могућности у Србији и региону, као и проширење у комплементарне категорије производа.

Главни извршни директор компаније „Кока-кола“ ХБЦ АГ Зоран Богдановић рекао је да је аквизиција прилика да се створе додатне вредности за ту компанију, њене купце и акционаре.

„У наш постојећи портфолио водећих брендова напитака додаћемо потрошачима добро познате, комплементарне брендове, као и иновативне вештине и знања. Ово ће додатно ојачати нашу релевантност на тржишту и однос са купцима и дати нам могућност да повећамо своје присуство у кључним приликама за конзумацију“, оценио је Богдановић.

Он је казао да је аквизицијом могућа и синергија компанија „Кока-кола“ и „Бамби“ кроз заједничке промоције и комплементарне иновације.

По речима Богдановића, значајна вредност компаније „Бамби“ је јака дистрибутивна мрежа, као и расхладна дистрибуција у стратешки важним каналима.

Генерални директор компаније „Кока-кола“ ХБЦ Србија и Црна Гора Светослав Атанасов оценио је да је Србија врло атрактивно одредиште за стране инвестиције.

„Након обележавања пола века од почетка производње Кока-коле у Србији, након континуираног раста и освајања престижног Ендру Давид купа за најуспешнију пословну операцију, сигурни смо да је наш тим спреман да подржи ову важну одлуку компаније да закорачи у категорију грицкалица и кондиторских производа“, навео је он.

Атанасов је казао да компанија „Кока-кола“ има циљ да остане интегрални део локалне заједнице у којој послује и да настави да развија своје пословање у Србији.

Компанија „Бамби“ је један од водећих домаћих производјача кондиторских производа из Пожаревца.

Брендови те компаније су Бамби, Плазма, Велнес (Wellness), Златни пек, Још (Josh).

 

 

Извор: Голубица

Повезане објаве