Креће борба за титулу Јадрана и пласман у Евролигу, Звезда дочекује Будућност

Голубица, ПЕТАК 12.04.2019.

Кошаркаши Црвене звезде започињу борбу за трофеј АБА лиге који би им донео и пласман у Евролигу наредне сезоне. Улог је велики, а ривал искусна екипа подгоричке Будућности. Прва утакмица финалне серије плеј-офа игра се од 19 часова у хали „Александар Николић“. Кретање резултата пратите на нашем порталу.

Партије у регуларном делу сезоне и учинак од 21-1 дају Црвеној звезди разлога за оптимизам.  Биће то четврти судар два тима ове сезоне у којима је Звезда славила три пута. У репризи финала АБА лиге из прошле године, с тим да сада црвено-бели желе другачији исход у односу на пораз 3:1.

Звезда ће се и у овом мечу играти без Џоа Регленда који још није успео да се опорави од повреде.

Наредни меч ова два тима игра се већ у недељу након чега се серија сели у Подгорицу. Трофеј ће подићи екипа која прва оствари три победе.

Тренер Црвене звезде Милан Томић истакао је да његов тим мора да буде концентрисан, дисциплинован и да има енергију на терену.

„Играмо против искусне екипе. Имају искуство и квалитет. Спремни смо за финалну серију. Најбитније је да смо ушли у финале, алИ наш посао није завршен. Наш посао ће бити завршен кад узмемо АБА лигу. Као што сам већ рекао, Звездино место је у Евролиги“, рекао је Томић. Он је истакао да је срећан што су карте за утакмицу распродате и што ће његов тим играти пред пуном халом, као и да су навијачи шести играч.

Тренер Будућности Јасмин Репеша изјавио је да је спремио екипу да не упадне у замку и подлегне атмосфери у Београду.

„Играћемо у екстремно домаћинској атмосфери, против екипе која зна да користи подршку са трибина. Морамо да одговоримо на то. Не осећам притисак, дозвољавам да уживамо у плеј-офу, без обзира што тражим виши ниво концентације, енергије… Екипа може да осети нервозу и несигурност и то може да буде проблем. Ја сам миран“, рекао је Репеша.

Прва утакмица финалне серије плеј-офа АБА лиге Црвена звезда – Будућност игра се од 19 сати у хали „Александар Николић“.

 

 

Извор: РТС

Повезане објаве