Нови Сад планира изградњу пешачко-бициклистичког моста

Голубица, ЧЕТВРТАК 28.03.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најавио је данас да ће ове године бити урађен идејни пројекат за изградњу моста који ће спојити Лиман и сремску страну, а упоредо са тим биће урађен и идејни пројекат за пешачко бициклистички мост, који ће спојити новосадски кеј и Петроварадинску тврђаву.

„Тај мост био би нешто потпуно ново. Користили би га искључиво пешаци и бициклисти, био би опремљен мобилијаром, испустом, да можете да седите, проводите време на реци. Са њега би се директно улазило на Тврђаву, односно у тунел, из тунела директно лифтом на Тврђаву. То би била права туристичка атракција за град, практично бисмо спојили кеј са Петроварадинском тврђом“, најавио је Вучевић и додао:

„То је нешто о чему смо до сада могли само сањамо. Мислим да ћемо током ове године имати идејно решење. Причали смо са нашим и светским архитектама, расписаћемо конкурс да добијемо најбоље решење, да питамо струку, еминентне стручњаке и да добијемо најбољи мост. То би била једна револуција, да направимо пешачко бициклистички мост са директним улазом у Петроварадинску тврђаву.“

 

Извор: Голубица

Повезане објаве