Нови Сад ће имати најбољу концертну дворану у региону

Градска концертна доврана у Музичкој и Балетској школи биће најбоља у региону када се обаве финални радови. Тим пројектаната и акустичара у комуникацији са нашим прослављеним виолинистом Стефаном Миленковићем после “генералне пробе” дворане у јануару урадио је све дораде како би она функционално, акустички и естетски била на највишем нивоу. Тиме ће Нови Сад имати врхунске услове за реализацију концерата најеминентнијих светских солиста и ансамбала, као и за развој и јачање домаће сцене. У томе ће Стефан Миленковић имати веома важну улогу.

Након што је прихватио понуду да буде ангажован као управник нове дворане, Миленковић је обишао простор и похвалио квалитет материјала и звука. Такође је изнео неколико предлога о додатним радовима који би квалитет звука подгили на још виши ниво. То ће омогућити да Нови Сад добије најбољу концертну дворану у региону – рекао је за НС уживо Далибор Рожић члан градског већа за културу.

Рожић истиче да ће Миленковићев ангажаман као селектора свих музичких програма Културног центра, и управника дворане омогућити Новом Саду да постане један од најзначајнијих уметничих центара на Балкану.

– Чињеница је да је Миленковић већ 40 година део светске уметничке елите. Такође је неспорно да је наступао у најпознатијим концертним дворанама и да је сарађивао с најеминентнијим именима светске кулутрне сцене. Његово искуство и познанства, преданост и ауторитет створиће услове и могућности да у Новом Саду наступе најпознатија имена класичне музике на свету, и на томе се већ ради у оквиру припреме програма за следећу годину када ће Нови Сад бити Европска престоница културе – рекао је Рожић.

Радови на уређењу и опремању Музичке и Балетске школе биће готови до јесени.

Извор: НС Уживо

Повезане објаве