Обновљен Дом културе у Руменки

Голубица, СУБОТА 23.02.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа Далибором Рожићем присуствовао културно-уметничком програму у потпуно реновираним просторијама Дома културе у Руменки у којем је и седиште Културног центра „Руменка“, као и КУД „Слобода“.

– Обиласком Дома културе у Руменки обележавамо крај инвестиционих радова који су започели крајем августа 2018. године и који су трајали до почетка ове године. Извршена је комплетна реконструкција тог објекта, који смо сад оплеменили, осавременили и учинили га енергетски ефикаснијим и безбеднијим за употребу. У питању је простор који користе недавно основани Културни центар „Руменка“, установљен као пример како се у пракси спроводи децентрализована културна политика града, као и КУД „Слобода“, као једно од најорганизованијих и најзаступљенијих културно-уметничких друштава које траје скоро 40 година. Укупно је 13 милиона динара инвестирано у ову зграду, а ми ћемо преко Градске управе за културу наставити да финансирамо културне програме и да улажемо у садржаје који ће бити организовани у том здању. Захвалан сам људима из Месне заједнице и руменачког Културног центра што су направили изложбу фотографија „Некад и сад“ да се подсетимо како је до недавно зграда изгледала и споља и изнутра. У Руменки константно имамо доста инвестиција, пре свега везаних за канализациону мрежу и комунално опремање, а даљи планови се тичу изградње дугачке бициклистичке стазе Нови Сад-Руменка-Ирмово-Кисач, као и проширења путног правца Руменка-Нови Сад – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У потпуно реновираном простору некадашњег Соколског дома, а касније Дома културе, који је у власништву Градске управе за имовину и имовинско-правне послове, присутнима су се обратили и директор Културног центра „Руменка“ Драгана Милошевић, одборник у Скупштини Града Новог Сада Марко Јовановић, а том приликом, градоначелнику је уручен и симболичан поклон – монографија “Руменка-Piros” аутора Данила Кабића у издању Културног центра „Руменка“.

Након обиласка реновираног дела  просторија Дома културе, присутни су разгледали поставку фотографија у изложбеном делу Дома културе под називом „Некад и сад“ и присуствовали представљању делатности уметничких радионица Културног центра ”Руменка” у области декупажа и калиграфије. Након церемоније освештавања Дома културе, наступио је КУД „Слобода“ са играма из београдске Посавине, затим дечији хор вртића „Весели патуљци“ са песмама „Руменка“ и „У ливади под јасеном“, као и драмски студио Културног центра „Руменка“ извођењем јавног читања одломка из представе „Кирија“ Бранислава Нушића, чија ће премијера бити у јуну.

 

 

 

Извор: Голубица

Повезане објаве