ОДБОЈКАШИЦЕ СЕ ПЛАСИРАЛЕ НА ОЛИПИЈАДУ!

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 05.08.2019.

Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, казао је да је пласманом на Олимпијске игре у Токију следеће године женска репрезентација још једном потврдила квалитет и карактер који поседује.

Србија је у Пољској саваладала домаћу репрезентацију и тако са три тријумфа оверила визу за Игре у Токију.

Након рутинских победа над Тајландом и Порториком, наше девојке су се мучиле са Пољакињама, али на крају извојевале још један велики успех.

„Велика важност турнира и нормално да је постојало огромно психичко оптерећење. Наша екипа је показала зашто је светски и европски првак. Нећу да кажем да нисмо очекивали пласман, јесмо. Пољска је пружила мало већи отпор од очекиваног“, рекао је Гајић.

Селектор Зоран Терзић нагласио је да има још много простора за напредак, али да не треба умањити чињеницу да ће се одбојкашице четврти пут узастопно наћи на највећем планетарном такмичењу.

„Резултатом сигурно морамо да будемо задовољни, као и пласманом на Олимпијске игре. Биће нам то четврте заредом, пре неких 15 или 20 година то је био сан свих нас, да уопште одемо тамо… Све ово посматрамо као велики успех. С друге стране, није то била наша најбоља игра. Било је објективних околности, али се надам да ће захваљујући овом резултату које ће искористити као замајац, играчице одиграти Европско првенство у још бољем расположењу и бољој форми“, закључио је Гајић.

 

Извор: РТС, ФОТО: MN Press, Мондо

Повезане објаве