Одличан резултат за Звезду у Берну – избегнут пораз уз два гола дата у гостима

Голубица, СРЕДА 21.08.2019.

Јанг Бојс – Црвена звезда 2:2 (1:1). Фудбалери Црвене звезде успели су да остану непоражени у првој утакмици двомеча у плеј-офу Лигу шампиона. Домаћин имао више прилика, на крају „чупао“ реми, црвено-бели могу бити задовољни са два постигнута гола у гостима. Реванш меч на програму је у уторак на стадиону „Рајко Митић“.

Штета! Могли су црвено-бели до бољег резултата у Берну, али далеко од тога да не треба да буду задовољни постигнутим – реми у гостима, уз два постигнута гола, охрабрује пред реванш у Београду.

Звезда је губила, онда и водила, на крају је реми можда и најправеднији исход одличне утакмице коју су пред 32.000 навијача одиграли швајцарски и српски шампион.

Домаћи су стигли до предности већ у седмом минуту. После лоше реакције Звездине одбране, стрелац је био Асале.

Ипак, та предност је анулирана већ у 17. минуту. Марин је извео корнер, Дегенек био највиши у скоку и, покмало срећно, савладао голмана домаће екипе.

Милан Борјан је у неколико наврата у првом полувремену одлично интервенисао и сачувао своју мрежу, а у томе су му значајно помогли дефанзивци Дегенек и Панков.

Тек што је почело друго полувреме, Звездин новајлија Езекијел Гарсија показао је да ће бити велико појачање за Звезду. Аргентинац је искористио центаршут Гобељића и донео велико славље црвено-белим навијачима, којих је било неколико хиљада на стадиону „Швајцарска“.

Звезда се тада повукла и оставила много простора швајцарском тиму за напад. Неопрезност нападача Боаћија у одбрамбеном задатку донео је домаћем тиму шансу да са беле тачке дође до изједначења.

Треба напоменути да холандски судија Макели, који је одлично водио меч, није свирао најстрожу казну, али је после асистенције ВАР собе прегледао снимак и донео исправну одлуку.

Гијом Оро, најбољи играч Јанг Бојса, који је меч почео са клупе, био је сигуран и поставио коначан резултат.

Утакмица у Берну показала је квалитете, али и мане швајцарског шампиона, па црвено-бели имају прилику да пред својим навијачима остваре добар резултат, који би их другу годину заредом одвео до зацртаног циља – пласмана у Лигу шампиона.

 

Извор: РТС

Повезане објаве