ОДРЖАН ПАНЕЛ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВОЈВОЂАНСКИХ ГРАДОВА

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 04.02.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић учествовао је у Панелу градоначелника војвођанских градова који се одржава у оквиру конференције “Војводина у 2019.“ Учешће на панелу узели су и градоначелници Зрењанина, Панчева, Кикинде и Сомбора, али и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ. На панелу под називом “Поглед из равнице“ говорило се о примерима добре праксе када је реч о унапређењу квалитета живота у локалним заједницама синергијом свих нивоа власти.

– За реализацију најважнијих пројеката у локалној самоуправи неопходна су институционална подршка свих нивoа власти и партнерски однос. Нови Сад је успео да освоји две престижне европске титуле и постане Омладинска престоница Европе и Европска престоница културе, сарадњом са Републиком и Покрајином. Када је реч о инфраструктурним пројектима најбољи пример је нови Жежељев мост који је завршен тек када је успостављена добра комуникација на тој линији. Реч је о изузетно важном пројекту чији ће значај тек доћи до изражаја изградњом пруге Београд – Будимпешта. Такође уз такав вид сарадње и подршке коју смо добили као локална самоуправа успели смо оно што је годинама било незамисливо, односно да индустријско наслеђе претворимо у потпуно нов садржај и то центар намењен уметницима, културним и креативним индустријама – нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а као област коју је посебно потребно променити и унапредити како би се развој генерално убрзао, навео је бирократију, која, како је оценио, највише диктира темпо напретка.

Градоначелник Вучевић је такође рекао да је индустрализација од пресудног значаја за економију, и да једино од економске снаге државе зависи стандард грађана. Вучевић је констатовао да је ИТ сектор у Новом Саду изузетно развијен, али да је веома важно да се омогуће капцитети за стварање довољног броја потребних стручњака. Како је навео, туризам је такође у експанзији у Новом Саду, а прошле године остварено је 450 000 ноћења.

Конференцију “Војводина у 2019.“ организују компанија „Color Media Communications“ и магазин “The Economist“, а циљ је да се разговара о питањима значајним за развој Војводине у наредној години.

Догађај окупља представнике Покрајинске владе, Скупштине АП Војводине, амбасадоре, економисте и водеће привреднике из Војводине.

 

 

 

Извор: Голубица

Повезане објаве