Пети случај коронавируса у Србији

У Србији је коронавирусом заражена још једна особа, што значи да се број случајева попео на пет.

Oд последњег извештаја на сајту covid19.rs јутрос у 8.00, до данас у 18.00, у Србији су тестирани узорци још девет особа, од којих је један био позитиван на коронавирус.

Узорци осам особа били су негативни.  

До 18 часова 10. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института „Торлак“ тестиранo je укупно 117 особa које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Пацијент који је први заражен коронавирусом у Србији лечи се на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине и у стабилном је стању.  

Још три пацијента, међу којима су један држављанин Кине и две девојке, хоспитализовани су на Инфективној клиници у Београду и нису животно угрожени.  

Раније данас Влада Србије увела је привремену забрану уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавируса.

То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама НР Кине, Јужне Кореје, Ирана и деловима Швајцарске.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је посебне препоруке директорима основних и средњих школа које треба применити због новонастале ситуације са коронавирусом. 

Извор: РТС

Повезане објаве