Победа „орлова“ над Црном Гором

Голубица, СУБОТА, 17. НОВ 2018, ИЗВОР: РТС, ТАНЈУГ

Фудбалери Србије савладали су селекцију Црне Горе са 2:1 на стадиону „Рајко Митић“ у мечу Групе 4 Лиге нација. „Орлови“ су први на табели и надомак су пласмана у наредну фазу такмичења, а последњи меч овог дела играју у уторак против Литваније на стадиону Партизана.

Србија је уписала битну победу којом је задржала прво место у Групи 4 Лиге нација и на корак је од пласмана у наредну фазу.

„Орлови“ су одиграли добар меч против ослабљене Црне Горе, могли и убедљивије да тријумфују, али су на крају успели да задрже предност и упишу три бода.

Након почетног одмеравања снага, Црна Гора ја прва запретила преко Мугоше у 20. минуту.

Од тог тренутка кренула је потпуна иницијатива Србије, која је до предности стигла у 30. минуту, када је одличан контранапад крунисао голом Адем Љајић, на асистенцију Тадића.

Само два минута касније, Коларов је центрирао у петерац ривала, а тамо се нашао Митровић, који је спровео лопту у мрежу ривала.

До краја полувремена Србија је у неколико наврата могла до гола, а најбоља шанса за то био је пенал који је начинио Симић над Матићем, а који је промашио Александар Митровић, када је „паненком“ пребацио лопту преко гола.

У другом делу утакмице наставило се у истом ритму, Србија је поново стварала шансе и полушансе за погодак, до кога ипак није успела да дође.

Црна Гора је прво у 60. минуту успела да затресе мрежу, али је одлуком линијског судије тај гол поништен.

Ипак до смањења резултата на 2:1 гости стижу у 70. минуту, када добру акцију завршава ефектним голом Мугоша.

Од тог тренутка потпуно се променио ток меча, Црна Гора ређа добре нападе и озбиљне претње по гол Србије, али је у неколико наврата Рајковић одлично интервенисао.

Неизвесност је трајала до последњег судијског звиждука, али промене резутлата није било.

Србија је уписала трећу победу у пет мечева и са 11 бодова заузима прво место у групи, Црна Гора је друга са седам, Румунија има шест, док је Литванија без бодова. (Румунија и Литванија играју вечерас од 20.45)

Наредни меч Србија игра 20. новембра против Литваније на стадиону Партизана, где ће и дефинитивно моћи да потврди прво место и пласман у Дивизију Б Лиге Нација.

Овако је протекао меч: 

16.55 – Крај меча, победа Србије од 2:1.

16.32 – ГООЛ! Црна Гора смањује у 70. минуту на 2:1, Мугоша је стрелац. Добар напад гостију, Косовић је пронашао Мугошу који са десетак метара од гола веома прецизним и јаким ударцем савладава Рајковића.

16.21 – Црна Гора постиже гол, али је он поништен због офсајда у 60. минуту меча.

16.10 – Наставља Србија у истом ритму и у другом полувремену, Коларов је из слободног ударца претио, али шут завршава поред гола Црне Горе.

16.07 – Настављен је меч…

15.50 – Завршено је прво полувреме, након 45 минута Србија води са 2:0.

15.49 – Три одлична покушаја главом у периоду од три минута, прво Максимовића, потом у два наврата Митровића, али промене резултата нема.

15.41 – Митровић је промашио пенал. Хтео је нападач Србије да „паненком“ савлада голмана гостију, али тај ударац завршава преко гола.

15.40 – Пенал за Србију, Матић је оборен у шеснаестерцу Црне Горе, Симић је начинио фаул.

15.34 – ГООЛ! Митровић у 32. минуту повећава на 2:0. Два гола Србије у периоду од два минута. Коларов је центрирао са леве стране, а одлично је у петерцу реаговао Митровић који шаље лопту у мрежу.

15.32 – ГООЛ! Србија води од 30. минута, стрелац је Адем Љајић. Одлично одрађен контранапад Србије, Тадић је сјајно променио страну и упослио Љајића

15.20 – Црна Гора је у 20. минуту имала прву озбиљнију прилику, Мугоша је успео да избори позицију за шут са ивице шесанестерца, али је добро био постављен Рајковић.

15.04 – Први ударац на мечу дело је Александра Коларова, капитен Србије шутирао је са дистанце након што се лопта одбила до њега, али тај покушај завршава поред гола.

15.03 – Почео је меч на стадиону „Рајко Митић“. 

15.00 – На стадиону се налази нешто мање од 20 хиљада гледалаца. Интониране су химне, навијачи Србије узвратили су гостопримство и аплаузом поздравили химну Црне Горе.

14.25 – Све је спремно за почетак меча, играчи су изашли на загревање, а познати су и састави тимова. Иако је пред утакмицу најављивао да ће можда изменити тактику и почети меч са два нападача, селектор репрезентације Србије Младен Крстајић је остао при ранијој тактичкој поставци судећи по саставу тима.

Србија: Рајковић, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Коларов, Матић, Максимовић, Гаћиновић, Љајић, Тадић, Митровић.

Црна Гора: Петковић, Марушић, Копитовић, Симић, Вешовић, Косовић, Шћекић, Јанковић, Иванић, Јововић, Мугоша.

Повезане објаве