Подела бодова у 158. „вечитом“ дербију

Голубица, недеља 23.09.2018. 21:40 Извор: РТС

Фудбалери Партизана и Црвене звезде одиграли су нерешено 1:1 у 158. вечитом дербију. Партизан је повео голом Гомеша у 33. минуту, да би Звезда у 74. преко Боаћија стигла до изједначења.

Више него интересантно било је на стадиону у Хумској током 158. „вечитог“ дербија. Обе екипе су играли неочекивано, Партизан добро, а Звезда лоше, али на крају је дошло до поделе бодова.

Црно-бели су били конкретнији и опаснији по гол противника и такво стање на терену искористили у 33. минуту, када је једну од многих грешака Звезде искористио Рикардо Гомеш, који је успео да створи позицију за шут левом ногом и да матира голмана Звезде Борјана.

Звезда је имала великих проблема са средином терена, која је у много наврата прескакана, па је српски шампион дугим лоптама тражио своје нападаче и крила, што није давало никаквог резултата.

Партизан је био стрпљив и градио своје нападе, али и користио грешке ривала. Управо из једне такве ситуације у другом полувремену Пантић је могао да постигне леп погодак, али га је пречка спречила. Јанковић је задавао доста проблема несигурним Бабићу и Дегенеку, али је недостајало реализације.

Звезда је заиграла нешто боље у другом полувремену, на шта је доста утицао улазак Јованчића, а што се дало приметити и по времену проведеном на противничкој половини.

Родић и Бен су опробали ударце са ивице шеснаестерца, али је Стојковић лако у оба наврата интервенисао.

У 74. минуту корнер су извели Бен и Марин, овај други је упутио оштар центаршут ка Боаћију, који је био најбољи у скоку у петерцу Партизана.

Боаћијев шут успео је да одбрани Стојковић, али према проценама судија након што је она прешла гол линију, па је Звезда дошла до изједначења.

До краја меча није виђено превише узбуђења, па је остао исти резултат – 1:1.

Црвена звезда је лидер табеле Суперлиге Србије са 22 освојена бода у осам одиграних утакмица, два више од другопласираног Радничког и Партизана, који имају утакмицу више.

Овако је протекао меч:

20.50 – Крај меча, коначан резултат је 1:1.

20.45 – Урошевић мења Милетића у редовима Партизана.

20.44 – Две измене у Партизану и једна у Звезди, на терену су Косовић и Николић уместо Јанковића и Гомеша, док је Гобељић ушао уместо Родића.

20.30 – ГООЛ! Звезда долази до изједначења у 74. минуту голом Ричмонда Боаћија. Добро изведен корнер Бена, Боаћи је био најбољи у скоку у петерцу, а лопту, према проценама судија, касно и након што она прелази гол линију вади Стојковић.

20.17 – Друга измена у Звезди, Симић у игру улази уместо Кафуа.

20.15 – Звезда напокон успева да споји неколико додавања, лопта се нашла код Бена на ивици шеснаестерца, који шутира право у голмана Стојковића.

20.10 – Пантић у 53. минуту погађа пречку, одличним ударцем десном ногом са дистанце.

20.00 – Настављен је меч. Извршена је једна измена и то у редовима Звезде, Јованчић је на терену уместо Чаушића.

19.45 – Крај првог полувремена, након 45 минута Партизан води 1:0, голом Гомеша.

19.32 – ГООЛ! Партизан води од 33. минута, Гомеш је стрелац. Грешка Боаћија који је хтео да врати лопту одбрани, Гомеш је одузео ту лопту, успео да створи позицију за шут и да матира Борјана.

19.25 – Прва изгледнија шанса за Звезду, након изблокираног слободног ударца за Звезду, лопта долази до Родића, који са ивице шеснаестерца шутира, али Стојковић је био добро постављен и ухваио ту лопту.

19.17 – Нова шанса за Партизан, Гомеш је упослио Пантића, који унутар шеснаестерца, али искоса, шутира поред гола, убрзо потом, Немања Милетић је шутирао, али је Борјан ухватио лопту.

19.06 – Партизан поново прети, Јанковић одузима лопту Бабићу и излази сам пред Борјана, али његов шут завршава поред гола Звезде.

19.01 – Веома близу гола био је Партизан у 25. секунди, центрирао је Пантић са леве стране, Борјан се оклизнуо, а пар метара испред гол линије и Јанковића интервенисао је Бабић, који се потом повредио.

19.00 – Почео је 158. „вечити“ дерби.

18.45 – Из безбедносних разлога, стадион Партизана неће бити потпуно испуњен јер је капацитет стадиона смањен на 24 хиљаде. Уз то, остављени су празни делови између северне и источне, северне и западне као и источне и јужне трибине.

18.30 – Навијачи у све већем броју пристижу на стадион.

17.50  Познати су састави обе екипе:

Партизан: Стојковић, Милетић, Валијенте, Марковић, Милетић, Здјелар, Шћекић, Јанковић, Пантић, Закарић, Гомеш.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Бабић, Дегенек, Родић, Крстичић, Чаушић, Кафу, Бен, Марин, Боаћи.

Повезане објаве