Поново се гради и ради ВИДЕО!

Панорама Новог Сада више није иста. Милионски вредна градилишта попут Променаде, Пупинове палате, зграде РТВ –а, подижу урбанистичке стандарде, али и пуне буџет, и повећавају стопу запослености.

„Прави развој града се дешава развојем инфраструктуре града и развојем јавног простора, односно јавног садржаја. У граду у ком је квалитет живота добар, сви ће желети да улажу у станоградњу и да развијају друге комерцијалне садржаје, и онда у том смислу инвестиције неће бити упитне“, каже за РТВ Слободан Јовић, председник Друштва архитеката Новог Сада, и додаје да није лоше некад доћи Петроварадинску тврђаву одакле се најбоље види и одакле најбоље можемо да проверимо у каквом се стању град налази.

Кровови објекта на најскупљој градској парцели од 3,8 милијарди динара колико је платила компанија НЕПИ Роцкцастл, најављују скоро отварање највећег тржног центра у овом делу Европе – Променаду, са 1500 радних места. На пролеће, Нови Сад добија и Пупинову палату – ексклузивни пословно стамбени комплекс у центру града. Инвеститор је новосадска компанија Галенс инвест која гради и у Београду и на Златибору, а само прошле године, град је од њихових пројеката инкасирао око милијарду динара. У Новом Саду у коме се тражи паркинг место више, посебно у центру града, Пупинова палата ће их имати око 400.

„Гараже се налазе на три подземна нивоа испод целог објекта, пројектоване и изграђене су на око 15000 квадрата и апсолутно задовољавају и више него законски оквир који су прописани за овакав вид објекта. И то је нешто што посебно издваја овај објекат и за коришћење пословног дела и стамбеног у самом центру града“, објашњава Владимир Шојић, из компаније Галенс Инвест

Осим примене највиших стандарда градње, у делу објекта биће очуване фасада и орнаментика некадашње Комуналне банке. Немачки Континетал већ је најавио да ће од пролећа 2019. бити на новој адреси – у Пупиновој палати. Исте године, али у децембру, и РТВ би требало да се нађе на новој, старој адреси – Каменички пут 45. Остаје ли једино Дунав као неискоришћен потенцијал за инвестирање, питали смо градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

„Имам назнаку, најаву од једног инвеститора да ћемо до краја 2019. године имати највећу инвестицију у области грађевинарства у Новом Саду. Мислим да ће ићи преко пола милијарде евра. У питању је домаћа компанија која је заинтересована за градњу на деловима Дунава, и то ће препородити Нови Сад, и то ће бити инвестиција каква није виђена у Новом Саду“, каже градоначелник Милош Вучевић.

Оно што ће, после 19 година чекања, употпунити панораму Новог Сада свакако је трећи новосадски мост. Нови Жежељ требало би ускоро да буде отворен и за друмски саобраћај.

Izvor: RTV

Video: RTV

https://www.facebook.com/milosvucevicsns/videos/1667244460071145/?t=37

Повезане објаве