Први кошаркашки дерби припао Звезди, Перпероглу играч утакмице

Голубица, СУБОТА, 24. НОВ 2018, ИЗВОР: РТС

Партизан – Црвена звезда 71:77. Кошаркаши Црвене звезде савладали су вечитог ривала, екипу Партизана, у дербију деветог кола Јадранске лиге. Црно-бели боље ушли у меч, али је Звезда преко Перпероглуа и Регланда преокренула у своју корист. Звезда задржала стопроцентни скор, Партизан забележио пети пораз.

Први кошаркашки вечити дерби у сезони припао је Црвеној звезди. Екипа Милана Томића оправдала је улогу фаворита и забележила девети тријумф у исто толико утакмица у АБА лиги.

Партизан је после новог пораза у компликованој ситуацији. Црно-бели сада имају скор од четири победе и пет пораза и предстоји им велика борба за пласман међу прве четири екипе.

Екипа Андрее Тринкијерија боље је ушла у меч. После почетног вођства Звезде, по три тројке погодили су прво Џок Лендејл, а онда и Стефан Јанковић, па је Партизан имао двоцифрену предност – 22:12.

Звезда је консолидовала редове и до полувремена успела да искористи нападачки слабију игру ривала, па се на велики одмор отишло са вођством Партизана 41:38.

Трећа четвртина је практично одлучила победника меча. Партизан је имао чак осам изгубљених лопти, што је Звезда искористила и преко Перпероглуа и Регланда стигла до двоцифрене предности.

Партизан је последњи налет имао крајем треће и почетком последње деонице, али је Звезда то одбила и врло брзо стигла до 15 поена предности, што је било и најубедљивије вођство на мечу – 77:62.

Црно-бели су у финишу меча успели да смање предност Звезде, али више од часног пораза нису могли.

Перпероглу је меч завршио са 25 поена (тројке 5/8), док је Регланд постигао 19 поена. У тиму Партизана истакао се Лендејл са 18 поена, док су Пејџ и Си постигли по 11.

У наредном, десетом колу, Звезда на свом терену игра против Задра, док ће Партизан бити гост код Игокее.

Овако је протекао меч у хали „Александар Николић“: 

18.43 – Крај меча, Звезда је савладала екипу Партизана 77:71.

18.39 – До краја меча остало је 90 секунди, Партизан преко Сија смањује на 77:67.

18.33 – Средина игре у последњој четвртини, Звезда има десет поена предности – 72:62.

Перпероглу и Регланд држе ствари у својим рукама, у тиму Партизана Маринковић је везао шест поена, али нема велику подршку саиграча.

18.19 – После три четвртине Звезда води 58:51.

Црвено-бели су много бољи ривал у другом полувремену, Партизан је постигао само десет поена за десет минута. Ипак, црно-бели нису дозволили ривалу да се одлепи на двоцифрену предност.

Перпероглу игра одличан меч, постигао је 20 поена. Фаје је постигао десет, Регланд и Цирбес по девет. У тиму Партизана Лендејл је на 14 поена, Пејџ и Јанковић на девет.

18.09 – Звезда је у великој серији и води 54:44. Партизан је постигао само три поена у пет и по минута игре у трећој четвртини.

18.03 – Звезда прави серију 8:0, стиже до предности 46:44 и Тринкијери тражи нови тајм-аут.

17.59 – Настављен је дуел у хали „Александар Николић“.

17.44 – Полувреме, Партизан води против Звезде 41:38.

Чувају црно-бели предност стечену у првих 10 минута и не дозвољавају Звезди да изједначи.

Лендејл најефикаснији на мечу са 14 поена, на другој страни Перпероглу је постигао 13.

Звезда има три скока више (18:15), али и две изгубљене лопте више (5:3). Проценти шута за два и три поена су прилично изједначени.

17.30 – Средина игре у другој деоници, Партизан води 27:20.

Звезда је ушла у другу четвртину серијом 5:0, Тринкијери одмах реаговао тајм-аутом. Лендејл прекида пост црно-белих са погодком уз фаул.

17.17 – Завршена је прва четвртина, Партизан води 22:15.

Црно-бели су стекли предност шутевима за три поена (Лендејл 3/3, Јанковић 3/3), док су се у Звезди само три играча уписала у листу стрелаца.

Партизан шутира тројке 6/9, Звезда 2/7. Лендејл и Јанковић постигли су по девет поена, на другој страни Регланд има седам, Перпероглу пет.

17.07 – Средина игре у првој четвртини, Звезда води 10:9.

Црвено-бели су боље ушли у меч, али Партизан, после три тројке Лендејла, стиже до егала.

17.00 – Почео је меч у дворани „Александар Николић“.

Повезане објаве