Преврнуо се аутобус на линији Никшић-Врбас, повређена 41 особа, две теже

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 29.07.2019.

У саобраћајној несрећи која се догодила синоћ око 23:00 сати на путу Пљевља-Ђурђевића Тара, у близини Термоелектране Пљевља, повређена је 41 особа , а половина од њих су држављани Србије .

Према речима председника општине Врбас Милана Глушца, који је од јутрос у комуникацији са конзулатом Србије у Херцег Новом и конзулом Зораном Дојчиновићем, у аутобусу на линији Никшић – Врбас налазило се двадесет и троје српских држављана и то троје из Врбаса , 14 из Београда и 6 из Новог Сада.

До незгоде је дошло када су је аутобус никшићког „Глушица превоз“ слетео са пута, након што се претходно сударио са путничким возилом, у којем је било двоје путника.
У аутобусу је који је саобраћао на линији Никшић – Врбас било је 37 путника, од којих више од половине српских држављана, као и два возача.
Петоро српских држављана примљено је у Општу болницу у Пријепољу.
Директор болнице Зоран Дробњак рекао је да је једна пацијенткиња са тежим повредама главе одмах упућена на даље лечења у Ужице и потом у Београд.
„Од петоро повређених путника колико је примљено у нашу болницу, њих четворо је послато на даље лечење у Ужице и Београд. Повређени пацијенти имали су углавном преломе костију, повреде грудног коша и кичме. Пацијенткиња која се налази код нас на лечењу нема озбиљније повреде и није животно угрожена“, рекао је за „ПП Медију“ доктор Дробњак.
Он наводи да има најаву да ће у пријепољску болницу стићи још два повређена путника из Пљеваља, али не зна с којим степеном повреда.
Помоћница директора ЗЦ Ужице за медицинска питања Наташа Гаговић изјавила је да су две особе са повредама ребара и плућне марамице упућени из Пријепоља ка ужичкој болници, док је још у току ноћи једна жена је упућена из Пљеваља у Ужице, преноси РТС.
Њој је у Пљевљима урађен скенер главе, грудног коша и ултразвук стомака, а затим је упућена ка ужичкој болници, рекла је Гаговић и додала да је њено стање стабилно и тренутно је смештена на неурохирургији у Ужицу.
Из седишта превозника „Глушица превоз“ у Никшићу потврдили су нам да је за путнике отпуштене из болнице обезбеђен смештај у хотелу „Пљевља“ и да ће за све оне који буду могли да наставе пут бити организован превоз, највероватније у послеподневним часовима.
Оба возача „Глушица превоза“ су лакше повређена и у стању шока задржани у пљеваљској болници.
Такође, потврдили су нам да је троје путника имало резервацију од Никшића до Врбаса, од којих је једна малолетна особа са лакшим повредама задржана у болници.

 

Извор: РТС

Повезане објаве