Ривер након продужетака до победе у Суперкласику и трофеја

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 10. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: РТС/ТАНЈУГ

Фудбалери Ривер Плејта савладали су екипу Бока Јуниорса са 3:1 након продужетака у реванш мечу финала Копа Либертадореса одиграном на „Сантијаго Бернабеу“ у Мадриду.

Упркос премештању утакмице на други континент, Суперкласико је још једном показао све чари јужноамеричког фудбала, јер се на „Сантијаго Бернабеу“ није одиграла било каква утакмица, већ прави спектакл.

Обе екипе играле су под великим притиском који је створен због свега што се одвијало пре самог меча.

Бока је прва начела ривала, када је након сјајно одигране контре Бенедето фантастично побегао одбрани Ривера и матирао голмана Арманија.

Предност Боке била је на снази све до 68 минута. Ривер је искористио повлачење Боке на своју половину и чување резултата, када је фантастичну акцију крунисао голом Лукас Прато.

До краја регуларног тока виђале су се шансе на обе стране, али није било гола, па је меч отишао у продужетак.

У том делу игре Бока је доживела потпуни крах, прво је Бариос зарадио други жути картон у 92. минуту, што је Ривер претворио у потпуну иницијативу и погодак у 109. минуту меча.

Након што је лопта дошла до Кинтера надомак шеснаестерца Боке, Колумбијац је успео из колена да упути „пројектил“ који је завршио под пречком голмана Андраде.

Бока је потом све карте бацила у напад, успела да створи неколико опасних ситуација пред голом Ривера, чак је и голман Андраде често проводио време у шеснаестерцу Ривера, али гола није било.

Крај меча Бока је дочекала са деветорицом играча, пошто је капитен Гаго завршио меч због повреде. Да срећа није била на њиховој страни показује и то што је Бока погодила стативу у 120. минуту меча.

У последњем минуту, Ривер је искористио излетање голмана Боке, Гонзало Мартинез је истрчао контру, затресао празну мрежу Боке и ставио тачку на Суперкласико и финале Копа Либертадореса.

Ривер је освојио четврту титулу Копа Либертадореса, док је Бока уписала пети пораз у финалима.

 

Повезане објаве