Светски хитмејкери Филатов и Карас, уз Мањифика и Др Нелета Карајлића за Дочек 2019. на Тргу слободе

Голубица, СРЕДА, 28. НОВ 2018, ИЗВОР: Голубица

Нови Сад као Европска престоница младих и будућа Европска престоница културе у новогодишњој ноћи представиће се регионалним и светским музичким звездама.

Дочек, прослава две нове године, по грегоријанском и јулијанском календару, наставља се и ове године наступима Мањифика (Магнифицо), Др Нелета Карајлића и светски познатог ди џеј двојца Филатов и Карас на централном новосадском Тргу слободе.

Аутентичан звук Балкан-диско-шлагера и специфична енергија уз Мањифико на сцени пронеће се Тргом слободе, а хитови из филмова „Монтевидео, бог те видео“ и Монтевидео, видимо се!”, серије „Сенке над Балканом“ као и његовог последњег албума „Charlatan de Balkan“ учиниће да овог 31. децембра Новосађани заиста уживају.

Темпераментан и енергичан, човек на чијој креативности су стасавале генерације, мултиталентовани уметник, који за собом има три књиге, режију, музичку групу, небројено глумачких улога, текстописац, композитор, уметник који је један од утемељивача музичког правца, Др Неле Карајлић испратиће 2018. годину и дочекати са Новосађанима нову, бољу годину у атмосфери за памћење.

Дочек 2019. ће први пут у Новом Саду представити и руски ди џеј двојац Филатов и Карас који платинастим тиражима и сингловима који се налазе на првим местима водећих европких топ листа представљају једне од најпопуларнијих ди џејева у успону.

Сјајан успех и пробој на светску сцену остварили су обрадом сингла „The Good, The Bad and The Crazy“ са француском певачицом Иманy. Од тада, овај тандем последњих година постиже глобалан успех захваљујући популарним електро-хитовима, а хит ремикс „Don’t be shy“ осваја платинасти тираж постајући хит број један у Немачкој, Шведској, Норвешкој,Турској, Финској, Француској и другим европским земљама, а нашао се и на листи најтраженијих синглова музичке платформе Схазам. Уз „Time Won’t Wait“, хит који броји више од 70 милиона прегледа на платформи ју тјуб и обраду хита из осамдесетих „Телл ит то мy хеарт“ који је постигао више од 40 милиона ју тјуб прегледа, овај двојац несумњиво ће направити добру журку у Новом Саду.

Концепт Дочек обухвата два новогодишња славља. Дочек 2019. године 31. децембра током целог дана, на отвореним просторима и само у центру града и Дочек 7527. 13. јануара који ће бити у току вечери искључиво у затвореним просторима, по целом граду.

Овим поводом, директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић објашњава да два рачунања времена пре свега види као богатство европског, али и српског нематаријалног културног и историјског наслеђа.

„Славећи два рачунања времена, али и два календара, кроз отварање програма најразличитијим жанровима и извођачима из целе Европе широм Новог Сада, Фондација „Нови Сад 2021” наставља свој рад на остваривању задатих циљева, а то су интернационализација и децентрализација културе са што већим укључивањем и учешћем грађана”, објашњава Миленковић и додаје да ова два велика славља у нашем граду спаја Мост интеркултуралности у којем се преплићу делови високе естетике са популарном културом, чиме висока култура добија нову публику, а масовна добија нове стандарде и вредности, чинећи је бољом и квалитетнијом.

Спајајући елементе високе културе са популарном и масовном, откривајући нове локације, нова здања и извођаче, али и подсећајући на оне старе, више од 60.000 људи посетило је прошлогодишњи Дочек у Новом Саду, и то 31. децембра на 4 локације у првом режираном дочеку и 13. јануара на више од 45 локација уз више од 150 извођача.

Два Дочека су будући термини свечаног отварања и затварања 2021. године, године у којој ће Нови Сад бити Европска престоница културе.

Повезане објаве