Скоро 6.000 Новосађана добило посао

За првих шест месеци ове године, у односу на исти период лане, у новосадској каси је 650 милиона динара више од пореза на зараде, потврдио је за РТВ градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.

Опремањем индустријске зоне Север 4, уз међународни ауто-пут, Нови Сад је отворио шансе за убрзани развој, каже градоначелник и додаје да је, поред производне хале у којој ради фабрика Лир, продата парцела површине 6 хектара на којој ће чешки инвестициони фонд такође градити производну халу.

Пре две године је најављена као најважнија инвестиција у Новом Саду. Пре годину дана у прву производну халу ушла је компанија „Лир“. Данас, то је прво за шта се интересују инвеститори – Индустријска зона Север 4.

Некада обичне парцеле на око 40 хектара уз међународни пут, сада су потпуно комунално опремљење. Опозиција је замерала да се узалуд троше паре за изградњу прве производне хале у зони Север 4, која је издата компанији „Лир“, што је и било иницијална каписла за даљи развој зоне. Данас буџетски прорачун показује ко је био у праву. Више од 650 милиона динара у првом делу године од пореза на зараде, у односу на исти период лане, само је један од показатеља тенденције убрзаног развоја Новог Сада, кажу економисти, али и додају да се то у граду види на сваком кораку.

Осим доласка великих мултинационалних компанија попут „Лира“, „Делфија“, „Континентала“, убрзаном привредном развоју Новог Сада доприносе и снажан IT сектор, али и Универзитет. Последњи подаци Националне службе за запошљавање показују да је, у односу на првих шест месеци прошле године, 5.075 Новосађана више добило радне књижице.

https://www.facebook.com/milosvucevicsns/videos/1656322877829970/?t=133

Повезане објаве