Звезда се поразом опростила од Лиге шампиона

Голубица, УТОРАК, 11.. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: РТС

Фудбалери Црвене звезде поражени су на свом стадиону од екипе ПСЖ-а са 4:1 у мечу последњег кола групне фазе Лиге Шампиона. Звезда је са четири освојена бода завршила учешће у Групи Ц.

Црвена звезда се, нажалост, поразом опростила од овогодишње групне фазе Лиге шампиона, пошто је на стадиону „Рајко Митић“ поново бољи тим био ПСЖ.

Гости из Париза су за њих на најбољи могући начин, повели раним голом Каванија, чиме су ублажили притисак како са трибина, тако и на терену.

Звезда је имала проблема у првом полувремену да дође до лопте и задржи је у свом поседу, а Парижани са друге стране су били расположени и конкретни са лоптом.

До краја полувремена гости су стигли до битног другог гола, када је Нејмар фантастичним солопродором матирао одбрану Звезде и постигао погодак за 2:0.

У другом полувремену Звезда је показала да може да се супротстави фаворизованом ривалу.

Црвено-бели су из минута у минут све више времена проводили пред голом Буфона, а шансе за погодак пропустили су Бен и Марин.

Знатно боља игра црвено-белих се исплатила у 56. минуту, када је једна од поменутих опасности пред голом противника и материјализована. Родић је убацио лопту у шеснаестерац, Тијаго Силва је одбио до Гобељића, који из првог додира веома прецизним ударцем матира Буфона.

ПСЖ је у наставку успео да одбије налет Звезде, прво голом Маркињоса у 74. минуту, који је био најбољи у скоку након прекида, да би тачку на меч ставио Мбапе у судијској надокнади.

Звезда групну фазу завршава са четири освојена бода и на четвртој позицији у Групи Ц.

ПСЖ као првопласирана екипа иде у наредну фазу, Ливепрул је захваљујући победи над Наполијем од 1:0 и бољој гол разлици од Италијана прошао у осмину финала. Наполи као трећепласирана екипа иде у Лигу Европе.

Овако је протекао меч:

22.57 – Крај меча, победа ПСЖ-а над Звездом од 4:1.

22.54 – ГОЛ! Мбапе у судијској надокнади ставља тачку на меч, ПСЖ води са 4:1.

22.36 – ГОЛ! ПСЖ повећава на 3:1, Маркињос је стрелац u 74. минуту. Оштру лопту након прекида у шеснаестерац Звезде послао је Ди Марија, а Маркињос је био најбољи у скоку.

22.18 – ГОООЛ! Гобељић је стрелац за Црвену звезду у 56. минуту. Исплатио се велики притисак Звезде, Са леве стране је убачена лопта у шеснаестерац противника, Тијаго Силва је интервенисао главом, али одбио лопту само до Гобељића, који из првог додира са лоптом снажно и прецизно матира Буфона.

22.16 – Најбоља шанса за Звезду на мечу одвила се у 54. минуту. Стојковић је убацио лопту у шесанестерац противника, а тамо је Бен успео само мало да је закачи, ипак ударац пролази мало поред гола.

22.08 – Настављен је меч…

21.50 – Завршено је прво полувреме, након 45 минута игре ПСЖ води са 2:0.

21.43 – ГОЛ! Нејмар постиже гол за предност ПСЖ-а од 2:0. Одлична акција гостију, Мбапе је упослио Нејмара на левом крилу, а Бразилац је успео да серијом дриблинга створи ситуацију за шут, Борјан је већ вио на земљи, а Нејмар је са лакоћом затресао мрежу.

21.16 – Звезда први пут прети, Марин је упослио Бена, који из волеја шутира, ипак преко гола Парижана.

21.13 – ГОЛ! ПСЖ води од деветог минута, стрелац је Кавани. Након сумњиве ситуације на средини терена где Павков губи лопту, Мбапе је показао своју експлозивност, успео да прође Стојковића и упосли Каванија, који није имао тежак задатак да убаци лопту у мрежу Звезде.

 

 

Повезане објаве