Србија декласирала Естонију

Голубица,  НЕДЕЉА, 16. СЕП 2018,  ИЗВОР: РТС  Фото: kosarka.hotsport.rs

Кошаркашка репрезентација Србије убедљиво је савладала екипу Естоније у мечу квалификација за Светско првенство у Кини, резултатом 91:65 (22:16, 23:13, 29:11, 17:25).

Било је изузетно важно победити у овом мечу квалификација, о чему је говорио и селектор Александар Ђорђевић, а кошаркаши Србије су се, пре свега приступом и залагањем, потрудили да изненађења не буде.

У поштено попуњеној хали „Александар Николић“ у Београду, екипа селектора Ђорђевића је од првог минута показала гостима да на свом паркету не беже од улоге фаворита.

Ђорђевић је на терен послао петорку – Јовић, Богдановић, Лучић, Бјелица, Милутинов.

Србија је била добра у нападу, али нешто „мекша“ у одбрани, па су Естонци већ изашли из бонуса, док „орлови“ нису направили нити један прекршај.

Због тога су Естонци постигли неколико лаких поена, преко Кајупанка, али је Србија држала предност, упркос лошим процентима шута за три поена.

Лучић је постигао шест поена у првој четвртини, а Милосављевић један мање.

На полувремену, Србија је имала осетну предност – 45:29, а како је време одмицало, српски тим је био све бољи и опуштенији.

Предност је расла, нарочито после серије 6:0, после чега је селектор гостију тражио тајм-аут.
Естонци су се у последњој четвртини распуцали, погодили неколико везаних тројки, али је Србија на крају убедљиво славила са 91:65.

Најефикаснији у екипи Србије био је Немања Бјелица са 14 поена, 11 је додао Лучић, а по десет Јеловац и Радуљица.

У гостујућој екипи најрасположенији је био Кајупанк са 17 поена, а по 12 су постигли Котсар и Рајесте.

У идућем колу, репрезентација Србије игра у гостима против Израела 30. новембра.

Четири кола је остало до краја квалификација, а Србија има две победе више од Грузије и Израела, који су на четвртом и петом месту.

Немачка и Грчка су на првој и другој позицији у групи са максималним учинком и већ су обезбедиле пласман на Светско првенство.

Данас је Грчка савладала Грузију 86:85, а Немачка је, после продужетка, била боља од Израела (112:89), што иде у корист екипи Александра Ђорђевића.

Повезане објаве