Српски дубл донео трећи, одлучујући бод Србији

Голубица,  СУБОТА, 15. СЕП 2018, 07:53 -> 17:00    ИЗВОР:РТС  

Србија – Индија 3:0 (7:6, 6:2, 7:6). Тениска репрезентација Србије већ другог дана надметања са селекцијом Индије обезбедила је победу против Индије. Дубл Никола Милојевић и Данило Петровић надиграо је пар Сакета Миненија и Роана Бопану.

17.09 – Српски дубл у деветом гему осваја пету брејк лопту у овом сету, али је пропушта. Потом осваја и шесту, али и она одлази у неповрат. Наредну шансу, трећу у овом гему, наши користе и враћају брејк – 4:5.

16.55 – Наши тенисери пропуштају неколико брејк шанси. Индијци у шестом гему користе своју другу брејк лопту и воде са 4:2 у трећем сету.

16.29 – Крај другог сета. Наш дубл осваја други сет са 6:2 и налази се на корак од коначне победе.

16.27 – Српски дубл поново одузима сервис противницима и води са 5:2 у другом сету.

16.03 – На старту другог сета Србија долази до брејка предности – 1:0.

15.57 – Крај првог сета. Српски дубл је био бољи у тај-брејку првог сета и искористио је другу сет лопту – 7:5 у тај-брејку. Србија води са 1:0.

15.39 – Нова брејк шамса за Милојевића и Петровића у осмом гему, међутим индијци успевају да се одбране и освоје гем, 4:4.

15.36 – Оба пара освајају своје сервисе, једину брејк прилику пропустио је наш дубл, 4:3.

15.14 – Меч су сервисом отворили наши тенисери.

15.01 – Екипе наступају у саставима: Србија – Никола Милојевић и Данило Петровић играју против Сакета Миненија и Роана Бопане.

15.00 – Играчи Србије и Индије су на терену, након загревања очекујемо почетак меча.

Дејвис куп селекција Србије у прилици је да обезбеди победу у надметању са селекцијим Индије у борби за плеј оф Светске групе Дејвис купа, јер је већ првог дана однела обе победе у појединачној конкуренцији.

Ласло Ђере је забележио прву победу у репрезентацији, после преокрета савладавши Рамкумара Раманатана. А онда је и Душан Лајовић био успешан у другом мечу надигравши Прајнеша Гунесварана, што је Србији донело максималну предност од 2:0 после првог дана против селекције Индије у баражу Светске групе Дејвис купа.

Данас је на програму дуел дублова у коме је најављено да ће се Никола Милојевић и Данило Петровић надметати са паром Срирам Балаји и Роан Бопан, али селектори имају право измене до сат времена пре почетка меча. У конкуренцији дублова тим Индије се сматра фаворитом, али наш пар тенисера у меч улази са намером да већ другог дана обезбеди укупну победу.

Победник дуела репрезентација Србије и Индије избориће опстанак у Светској групи Дејвис купа, док ће поражени тим играти у нижем рангу такмичења следеће године.

 

Повезане објаве