УЛОЖЕНО 56 МИЛИОНА У ПРОШИРЕЊЕ КАПАЦИТЕТА ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 09.09.2019.

За ову школу у 2019. години предвиђена су и средства из буџета Града за одржавање кухиње и трпезарије, за замену подне и зидне облоге, дотрајалих инсталација водовода и канализације у кухињи, столарију и за молерско-фарбарске радове. Такође, у приземљу објекта Основне школе „Вук Караџић“ адаптиран је простор за децу предшколског узраста, који ће бити на располагању Предшколскoj установи „Радосно детињство.“ Укупна вредност радова је износила 56 милопна динара.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за образовање Владимиром Јелићем обишао Основну школу „Вук Караџић“ у којој су окончани радови на надоградњи објекта чиме је школа добила 400 м2 додатног простора, односно четири учионице, два тоалета и једну просторију за наставнике. .

– Једно од највећих издвајања из буџета Града, ако не рачунамо инвестирање у примарну комуналну инфраструктуру, јесте за област образовања, а то улагање директно гарантује сигурнији развој и будућност града. Завршили смо инвестирање у ОШ „Вук Караџић“ на Салајци. Радови су спроведени у неколико фаза, тако да се пројекат односио на проширење капацитета школе, као и на адаптацију постојећих просторија које су предате на коришћење Предшколској установи „Радосно детињство“. Преко Градске управе за образовање је инвестирано и у кухињу и трпезарију, у топлификацију и инфраструктуру, као и у партерно уређење дворишта, а све укупно је из буџета Града у те сврхе издвојено 56 милиона динара, док је 2,5 милиона дала Покрајина преко конкурса за реконструкцију котларнице. Очекује нас проширење капацитета вртића „Бамби“ на Салајци, као и реконструкција вртића у Милетићевој улици, када ћемо децу из тих објеката привремено преместити да бораве у овима са проширеним капацитетом, да што мање трпи процес наставе и чувања деце предшколског узраста. Ово је први пут да смо у истом дворишту спојили школу и предшколску установу, с тим да веома водимо рачуна о аспекту безбедности због различитог узраста деце – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директорка школе Зорица Зељковић се захвалила Граду на улагањима у претходном периоду и истакла да се овим проширивањем капацитета стичу услови да се повећа број деце која похађају наставу, те да од ове године школа улази у једносменску наставу. Она је рекла да ће, захваљујући реновираној кухињи са трпезаријом, сваки ученик од 1. до 4. разреда моћи у објекту школе да има и ручак.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве