Ухапшен отац матуранта осумњичен да је украо тест

Голубица, СРЕДА 19.06.2019.

Полиција је ухапсила оца једног матуранта који је осумњичен да је украо примерак теста из математике из штампарије у којој су штампани тестови, преноси Блиц.

Како се наводи, ухапшени је запослен у штампарији, а наводно је, уз помоћ других родитеља и ученика, поделио тест осталим матурантима.

Како  Блиц сазнаје, до крађе је дошло јер је у једном тренутку док су штампани тестови, једна ротација на машини стала. Тај квар је трајао око пола сата. За тих пола сата док се није радило, ухапшени је фотографисао тестове.

До њега се дошло тако што су сви радници штампарије били испитивани на полиграфу.

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је за Блиц да је ово доказ „да је министарство заједно са школским управама, школама и наставницима свој посао урадило како треба“.- Даља истрага ће утврдити и остале учеснике и околности крађе, због којих су деца и њихови родитељи били доведени у стресну ситуацију и неизвесност због одлагања теста из математике – рекао је Шарчевић.

Полиција је потврдила да је су припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили И. С. (42) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја, саопштио је данас МУП.

Како стоји у саопштењу, он се сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Након тога, он је, сумња се, отишао у тоалет где је тест усликао телефоном, а потом је тај примерак бацио у ве-це шољу и уништио га.

Осумњичени је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Сумња се и да је уз помоћ сина И. С. решени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације „вајбер“, делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

Осумњиченом И. С. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду, каже се у саопштењу.

 

Извор: Дневник

Повезане објаве